Μόνιμες προσλήψεις 15.000 εκπαιδευτικών μέσα στην επόμενη τριετία ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης το υπουργειο Παιδειας, δίνοντας την πρώτη «προεκλογική» νότα στο χώρο της εκπαίδευσης. Οι ανακοινώσεις αυτές έγιναν μετά τη συνάντηση του υπουργού Παιδειας  με τα Δ.Σ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ (καθηγητες και δασκαλοι).

Ειδικότερα και σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί:

• 4.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Εκπαίδευση, την επόμενη σχολική χρονιά 2019 – 2020, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό,

• 5.250 εκπαιδευτικών, τη σχολική χρονιά 2020 – 2021,

• 5.250 εκπαιδευτικών, τη σχολική χρονιά 2021 – 2022.

Υπενθυμίζεται ότι από το 2009 δεν είχαν γινει μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση ενω ο κ. Γαβρογλου δήλωσε ότι ‘με δεδομένο το συνταγματικό και το νομοθετικό πλαίσιο καθώς και τις αποφάσεις που έχει λάβει μέχρι σήμερα το Συμβούλιο της Επικρατείας, ζήτησα τις προτάσεις των δυο ομοσπονδιών ως προς το σύστημα μόνιμων διορισμών. Οι δυο Ομοσπονδίες δεν ήταν προετοιμασμένες σήμερα για κάτι τέτοιο. Ελπίζω σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουν συγκεκριμένες προτάσεις να καταθέσουν. Αμέσως μετά θα θέσουμε σε διαβούλευση την τελική πρόταση της κυβέρνησης για το σύστημα διορισμών που θα νομοθετήσουμε».