Το νέο Volvo V60, το premium wagon που εξοπλίζεται με προηγμένα συστήματα κίνησης, διαθέτει άνετους χώρους και προσφέρεται με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, καθώς και δύο υβριδικά συστήματα κίνησης Twin Engine, βασίζεται στην προηγμένη πλατφόρμα SPA (Scalable Product Architecture), όπως το XC60 και τα μοντέλα της σειράς 90.

Σαφώς, το μεγάλο του ατού, τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, όπως το σύστημα αποφυγής εμπρόσθιων συγκρούσεων City Safety, με ενεργή υποβοήθηση στο σύστημα διεύθυνσης, το οποίο είναι το μόνο που μπορεί να αναγνωρίσει πεζούς, δικυκλιστές και μεγάλα ζώα ενώ εμπλουτίζεται και με μια νέα παγκόσμια καινοτομία της Volvo, καθώς μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί αυτόματο φρενάρισμα για να αποφευχθεί η σύγκρουση – ή να μετριαστούν οι συνέπειές της – με αυτοκίνητο που πλησιάζει μετωπικά, από την αντίθετη κατεύθυνση.

Μεταξύ των νέων συστημάτων του ξεχωρίζει το σύστημα αποφυγή εκτροπής από το δρόμο RunOff Road Mitigation, το σύστημα αποφυγής

Στα ηλεκτρονικά καλούδια του αυτοκινήτου συμπεριλαμβάνεται και το Pilot Assist, το οποίο είναι σε θέση να υποστηρίξει τον οδηγό έως και ταχύτητες της τάξης των 130 χλμ./

συγκρούσεων με οχήματα που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα Oncoming Lane Mitigation και το σύστημα μετριασμού συγκρούσεων με οχήματα που έχουν εισέλθει στη λωρίδα του Oncoming Mitigation by Braking

Στο εσωτερικό του ξεχωρίζει η γνώριμη σουηδική πολυτέλεια, ο πλούσιος εξοπλισμός ενώ για πρώτη φορά στην κατηγορία, οι επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους κλιματισμό τεσσάρων ζωνών, με ξεχωριστές ρυθμίσεις για τα πίσω καθίσματα και πάνελ αφής για το χειρισμό τους.

Το νέο Volvo V60 μπορεί να φιλοξενήσει άνετα μια πενταμελή οικογένεια, ενώ πρακτικά τετραγωνισμένος χώρος αποσκευών είναι ο μεγαλύτερος στην κατηγορία του, με χωρητικότητα 529 λίτρων.

Το νέο Volvo V60 κοστίζει από €44.928 για τον κινητήρα ντίζελ D3 των 150 ίππων ενώ η έκδοση D4 – επίσης ντίζελ – που αποδίδει 190 ίππους κοστίζει από €51.324. Οι εκδόσεις βενζίνης Τ6, απόδοσης 310 ίππων, με τετρακίνηση (AWD) κοστίζουν από €54.648. Στην κορυφή της γκάμας του νέου V60 τοποθετούνται δύο εκδόσεις με υβριδική Plug-In τεχνολογία και τετρακίνηση (AWD): TTwin Engine με απόδοση 390 ίππων και T6 Twin Engine με απόδοση 340 ίππων, που θα διατεθεί λίγο αργότερα.

Οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις είναι διαθέσιμες με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο κιβώτιο Geartronic 8 σχέσεων, ενώ οι υπόλοιπες εκδόσεις διατίθενται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο Geartronic 8 σχέσεων.