Ο Ολυμπιακός πέτυχε σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί του Πανιωνίου με 1-0, με τον Αχμέντ Χασάν να σκοράρει στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν την τέταρτη νίκη τους στο πρωτάθλημα και φιγουράρουν πλέον στην κορυφή της βαθμολογίας χωρίς μάλιστα να έχουν «συγκάτοικο».

Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν μια δύσκολη αλλά συνάμα σημαντική νίκη επί ενός πολύ καλού αντιπάλου καθώς αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η ομάδα της Νέας Σμύρνης πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση μετά το εικοστό λεπτό του παιχνιδιού. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε αντιμέτωπος με απώλεια βαθμών στην έδρα των κυανέρυθρων αλλά κατάφερε στο φινάλε να βγει νικητής στη μάχη της Νέας Σμύρνης, με τον Χασάν να δίνει τρεις πολύτιμους πόντους στην ομάδα του.

Ο Πανιώνιος έκανε όπως προαναφέραμε πολύ καλή εμφάνιση και πέτυχε γκολ με τον Μασούρα στο 63′, το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Όπως φάνηκε στο τηλεοπτικό ριπλέι ο βοηθός έκανε λάθος καθώς ο παίκτης του Πανιωνίου καλύπτονταν. Βέβαια θα πρέπει εδώ να σημειωθεί και η φάση του 55′ στην περιοχή του Πανιωνίου, όταν έριξε στο έδαφος τον Μποιυχαλάκη, αλλά ο Σκουλάς δεν καταλόγισε το πέναλτι.

Ήταν πάντως ένα παιχνίδι που τα είχε όλα και στο τέλος οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να χαμογελάσουν, καθώς η αλλαγή του Αιγύπτιου αποδείχθηκε «χρυσή» για την ομάδα του Πειραιά. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι πολύ δυνατά και πίεσε τον Πανιώνιο. Οι ερυθρόλευκοι βρήκαν τρόπους να επιτεθούν από τα δύο άκρα και δημιούργησαν ευκαιρίες αλλά δεν ήταν εύστοχοι στην τελική προσπάθεια. Ήταν όμως εμφανές πως ο Ολυμπιακός έψαχνε το γκολ από το πρώτο λεπτό του αγώνα, με τον Πανιώνιο να κλείνεται στην άμυνα του στο πρώτο 15λεπτο. Οι κυανέρυθροι έβγαλαν αντεπιθέσεις και απείλησαν τον Ολυμπιακό, δείχνοντας πως η αποστολή της ομάδας του λιμανιού δεν θα ήταν εύκολη.

Οι αλλαγές του Μαρτίνς

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τεράστια ευκαιρία του Πανιωνίου και απόκρουση του Γιαννιώτη σε πολύ κοντινό σουτ του Κόρμπου και στην συνέχεια ο Μαρτίνς έκανε τις κινήσεις του από τον πάγκο. Πέρασε στο παιχνίδι τον Νάτχο βγάζοντας τον Φορτούνη και στη συνέχεια έβαλε στο ματς και τον Χασάν, αλλάζοντας την διάταξη της ομάδας του σε 4-4-2. Η τελευταία κίνηση του Πορτογάλου ήταν η είσοδος στο ματς του Χριστοδουλόπουλου με στόχο να βρει κι άλλο πόλο δημιουργίας από τον διεθνή εξτρέμ.

Το ματς είχε τρελό ρυθμό στα τελευταία λεπτά του αγώνα και τελικά ο Ολυμπιακός βρήκε τρόπο για να πετύχει το γκολ που του χάρισε τη νίκη, με την κεφαλιά του Χασάν μετά την σέντρα του Ελαμπντελαουί. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με τον ίδιο τρόπο που νίκησαν τον Αστέρα Τρίπολης την περασμένη αγωνιστική, με γκολ δηλαδή στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και είναι στην κορυφή της βαθμολογίας με δώδεκα βαθμούς μετά από τέσσερα παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Ήταν μια νίκη πολύ σημαντική για την ομάδα του Πειραιά και πανηγυρίστηκε έντονα από παίκτες, τεχνικό τιμ και οπαδούς του Ολυμπιακού.

Πανιώνιος: Μανοϊλοβιτς (61΄Κότνικ), Παπαγεωργίου, Μπανανά, Ντομίνγκες, Κούρντι, Κεϊτά, Κόρμπος, Μασούρας (83΄Οικονομίδης), Τσιλούλης (80΄Μανθάτης), Ντουρμισάϊ, Σπιριντόνοβιτς.

Ολυμπιακός: Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (73΄Χασάν), Καμαρά, Φετφατζίδης, Ποντένσε (80΄Χριστοδουλόπουλος), Φορτούνης (58΄Νάτχο), Γκερέρο.