Πρώτη βαθμολογική απώλεια για την Μπαρτσελόνα στο φετινό ισπανικό πρωτάθλημα, καθώς παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στην Τζιρόνα στο Καμπ Νου.

Η δεδομένη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων και το γρήγορο γκολ του Μέσι (που έκανε νέο ρεκόρ) θεωρητικά δεν άφηνε πολλά περιθώρια αντίδρασης στους φιλοξενούμενους, όμως η αποβολή του Λενγκλέ στο 35ο λεπτό, για χτύπημα στον Πονς, άλλαξε τα δεδομένα.

Ο τεχνικός της ομάδας της Βαρκελώνης, Ερνέστο Βαλβέρδε, δεν έκρυψε την ενόχληση του για την αποβολή του Γάλλου κεντρικού αμυντικού: «Ήμασταν κυρίαρχοι στο παιχνίδι και η κόκκινη κάρτα μας επηρέασε. Η ομάδα αντέδρασε και επέστρεψε από μια δεινή θέση. Καταφέραμε να πάρουμε την ισοπαλία, αλλά δεν καταφέραμε να αποτυπώσουμε την κυριαρχία μας στον πίνακα του σκορ», τόνισε σχετικά ο Βάσκος κόουτς και συμπλήρωσε:

«Δεν είδα την φάση με τον Λενγκλέ στην τηλεόραση. Μου την έδειξαν σε φωτογραφία. Είναι πιθανό να υπάρχει κάποιου είδους σύγκρουση, αλλά νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά που ο αντίπαλος ζητά συγγνώμη από τον παίκτη που αποβλήθηκε. Δεν ήταν κόκκινη κάρτα. Δεν είδα τίποτα το αντιαθλητικό από μακριά. Νόμιζα ότι η χρήση του VAR έγινε για τον παίκτη της Χιρόνα, αλλά ο διαιτητής έκανε λάθος».