Την ώρα που η χώρα έχει διασυρθεί διεθνώς από τον τρόπο που η κυβέρνηση διά του Πάνου Καμμένου αντιμετωπίζει τους δημοσιογράφους και την ελευθεροτυπία και στο εσωτερικό της χώρας έχει προκληθεί σάλος για την προσπάθεια φίμωσης του Τύπου, ο ίδιος ο συγκυβερνήτης και πρόεδρος των ΑΝΕΛ συνεχίζει ακάθεκτος.

Σήμερα, ο Πάνος Καμμένος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, -υποτίθεται- για να απαντήσει στα ερωτήματα που έθεσαν οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» πριν δοθεί η εντολή για να συλληφθούν. Στην πραγματικότητα όμως, αυτό που έκανε είναι να απειλήσει την εφημερίδα με μπαράζ αγωγών.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απαιτεί να δημοσιευθεί στην εφημερίδα ολόκληρη η απάντησή του -δυστυχώς, δεν διευκρινίζει εάν εννοεί αυτούσιο το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε…- και επιπλέον να τού ζητήσουν «συγγνώμη».

Στην περίπτωση που αυτά δεν γίνουν, τότε θα απελευθερώσει -όπως είπε- όλα τα στελέχη του υπουργείου Εθνικής Αμυνας που έχουν πληγεί από τα δημοσιεύματα για να κάνουν αστικές αγωγές και να ζητήσουν αποζημιώσεις, όπως θα πράξει και ο ίδιος.

Τόνισε, δε, ότι το δημοσίευμα είναι «fake news» που στόχο είχε να «χτυπήσει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας».

Οι απαντήσεις για τις συμβάσεις

Σε ό,τι αφορά την ουσία των στοιχείων και των ερωτημάτων που έχουν θέσει Τύπος και αντιπολίτευση για το προσφυγικό, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας απάντησε ότι:

δεν έχει υπογράψει κανένα χαρτί, καθώς όλες οι συμβάσεις ήταν κάτω από 10 εκατ. ευρώ

το υπουργείο Εθνικής Αμυνας έχει συνάψει 5 συμβάσεις με την ΕΕ για τους πρόσφυγες, συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ

οι συμβάσεις έχουν τριπλοελεγχθεί: από τα Γενικά Επιτελεία, την πιστοποιημένη εταιρία ελεγκτών, το Ελεγκτικό Συνέδριο και έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια

δεν έχουν γίνει απευθείας αναθέσεις

η στρατιωτική υπηρεσία δεν διεκδίκησε τέτοιου είδους διαγωνισμό· «αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε τέτοια κατεύθυνση γιατί σε διαφορετική περίπτωση οι πρόσφυγες θα έμεναν νηστικοί»

Επίθεση κατά Κωσταράκου

Ο Πάνος Καμμένος εξαπέλυσε επίθεση και κατά του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ και νυν προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ Μιχάλη Κωσταράκου για την ανάρτησή του σχετικά με την κατάληξη των κονδυλίων ύψους 1,6 δισ. ευρώ για το προσφυγικό.

«Ο κ. Κωσταράκος δεν πρέπει να ανησυχεί, αφού στα κονδύλια αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται ούτε ο μάγειρας, ούτε ο καμαρώτος που είχε ζητήσει», δήλωσε δεικτικά. Ο ίδιος εξέφρασε την απορία του για τα όσα δήλωσε ο κ. Κωσταράκος, τονίζοντας ότι η διαχείριση ενός ποσού από αυτά τα κονδύλια έγινε και από τον ίδιο τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ.