Η Σαγκάη ήταν ανέκαθεν η κινεζική πόλη που είχε περισσότερο από τις άλλες το βλέμμα στραμμένο στη Δύση. Είναι επίσης, η πόλη στην οποία συντελούνται τα μεγαλύτερα πολεοδομικά πειράματα σε όλον τον κόσμο. Πρωτοπόρα αρχιτεκτονήματα αναφύονται εκεί συνεχώς. Είναι μια σαγηνευτική πόλη, μια πόλη που «μελλοντολογεί». Παράξενες όψεις αυτής της πόλης δίνει ο Κόντι Έλινγκαμ, μέσα από τον φωτογραφικό φακό του.

Ο Έλινγκαμ ειδικεύεται στην αρχιτεκτονική φωτογραφία, έχει έδρα το Τόκιο και τη Νέα Ζηλανδία και αναλαμβάνει αποστολές φωτογράφησης αρχιτεκτονημάτων στην περιοχή Ασία-Ειρηνικός. Τον γνωρίσαμε μέσα από τη σειρά φωτογραφιών του «Danchi Dreams», για την ιαπωνική αρχιτεκτονική. Προσφάτως, κρατώντας τις φωτογραφικές μηχανές του περιπλανήθηκε στη Σαγκάη. Στη στέγη ενός κτιρίου, κοιτώντας την παλιά Σαγκάη της αποικιακής περιόδου, τη γαλλική συνοικία, τη βρετανική συνοικία, ο φακός του διαπερνά χρόνο και χώρο και καταγράφει αυτά τα απίθανα κτίρια από γυαλί και ατσάλι που αναδύονται μέσα από την κόκκινη ομίχλη μιας καλοκαιρινής καταιγίδας.

Η περιήγηση του Έλινγκαμ σε αναζήτηση της πραγματικής φύσης αυτού του μέρους έδωσε το όνομα της καινούργιας σειράς φωτογραφιών του: «Derive Shanghai».

https://www.instagram.com/p/BmvvBVDHK41/?hl=el&taken-by=cbje_tokyo

https://www.instagram.com/p/Bmwi8-8Huwj/?hl=el&taken-by=cbje_tokyo

https://www.instagram.com/p/Bm3TZ6GnbsV/?hl=el&taken-by=cbje_tokyo

«Ήρθα για να απαθανατίσω αυτό, αυτή τη μηχανή, αυτή την πόλη. Ο μόνος τρόπος να το κάνω είναι να περπατήσω τους δρόμους της. Ο κόσμος εστιάζει στο νέο ή στο παλιό, αλλά σπάνια και στα δύο. Ένα μέρος δεν είναι μόνον αυτό που είναι σήμερα, αλλά το αποτέλεσμα όλων αυτών που έχει υπάρξει στο παρελθόν» δήλωσε στο Designboom.