Τέλος στις «αρπαχτές» που κάνουν στην Κύπρο κυρίως καλλιτέχνες εξ Ελλάδος και δη τραγουδιστές, τους οποίους, μάλιστα, χρυσώνουν για μια ή και δυο ώρες πρόγραμμα εμφάνισης σε νυχτερικά κέντρα, γαμήλιες δεξιώσεις και σε διάφορες άλλες εκδηλώσεις, επιχειρεί να βάλει το Τμήμα Φορολογίας της Κύπρου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του philnews.gr μια από αυτές τις περιπτώσεις, που βρέθηκαν πρόσφατα κάτω από το μικροσκόπιο του Τμήματος Φορολογίας είναι η γαμήλια δεξίωση ενός Ρώσου μεγιστάνα που πραγματοποιήθηκε σε πολυτελές ξενοδοχείο στην Πάφο, τον Σεπτέμβριο του 2017. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της συγκεκριμένης γαμήλιας δεξίωσης, που κόστισε μερικά εκατομμύρια ευρώ, ανέλαβε η διεθνούς φήμης Αμερικανίδα τραγουδίστρια Κριστίνα Αγκιλέρα, η οποία έφτασε στην Πάφο πλαισιωμένη από τραγουδιστές, χορευτές και την ορχήστρα της.

Όπως ενημερώθηκε ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, πέραν από τον φόρο που επιβλήθηκε και εισπράχθηκε, η συγκεκριμένη υπόθεση προωθήθηκε για εξέταση και για σκοπούς έμμεσης φορολογίας. Τον περασμένο μήνα, είχαμε άλλον ένα χλιδάτο γάμο στην Κύπρο, όπου το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ανέλαβε ο Έλληνας τραγουδιστής Σάκης Ρουβάς.

Το ευτύχημα για τους λειτουργούς του Τμήματος Φορολογίας είναι ότι δεν χρειάζεται να καταβάλλουν ιδιαίτερες προσπάθειες για εντοπισμό αυτών των χλιδάτων γαμήλιων δεξιώσεων καθώς στις πλείστες των περιπτώσεων, είτε οι ίδιοι οι νεόνυμφοι είτε προσκεκλημένοι τους φροντίζουν να τις δημοσιοποιούν με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο. Με βάση το άρθρο 23 του περί Φορολογίας Εισοδήματος Νόμου, το ακαθάριστο εισόδημα που αποκτά οποιοδήποτε άτομο το οποίο δεν είναι κάτοικος στη Δημοκρατία από την άσκηση στη Δημοκρατία οποιουδήποτε επαγγέλματος ή αμοιβή προσώπων που παρέχουν υπηρεσίες ψυχαγωγίας στο κοινό, υπόκειται σε φορολογία με συντελεστή 10%.