Ταυτοποιήθηκε και προσήχθη στην Ασφάλεια και το δεύτερο άτομο που φέρεται να εμπλέκεται στον ξυλοδαρμό του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου, σε απόπειρα ληστείας σε κοσμηματοπωλείο της Ομόνοιας την περασμένη Παρασκευή.

Πρόκειται για 55χρονο Έλληνα, καταστηματάρχη της περιοχής, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άνδρας που εξετάζεται για τον ξυλοδαρμό του Ζακ Κωστόπουλου προσήχθη το απόγευμα της Δευτέρας στην ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της ΓAΔA:

«Προσήχθη πρίν από λίγο στην υποδιέυθυνση Ασφάλειας Αθηνών 55χρονος ημεδαπός ο οποίος εξετάζεται για το περιστατικό που σημειώθηκε σε κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλαδστωνος την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018».

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 55χρονος, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα προκειμένου να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του και να παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, οι ιατροδικαστές αδυνατούν να προσδιορίσουν τα ακριβή αίτια θανάτου του 33χρονου και ως εκ τούτου δεν κατέληξαν σε κάποιο συμπέρασμα για το πώς ο ίδιος κατέληξε, αμέσως μετά το αιματηρό επεισόδιο στην Ομόνοια.

Τη νεκροτομή στη σορό του θύματος έκανε ο ιατροδικαστής, Νίκος Καλογριάς, από το Δημόσιο και ο Θ.Τσαντίλης που ορίσθηκε από την οικογένεια του 33χρονου.

Πλέον, μετά και την εξέλιξη αυτή, «φως» αναμένεται να ρίξουν οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις,οι οποίες, όμως, απαιτούν χρόνο για να υπάρξουν αποτελέσματα.

Η διαδικασία της νεκροψίας – νεκροτομής θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, ώστε να διαπιστωθεί πώς πέθανε ο Ζακ Κωστόπουλος, αν δηλαδή ο θάνατός του οφείλεται σε κάποιον τραυματισμό από τα σπασμένα τζάμια ή αν αυτός επήλθε από τα χτυπήματα που δέχθηκε από τα χτυπήματα των δύο ανδρών, που απεικονίζονταν στο βιντεοσκοπημένο υλικό να τον γρονθοκοπούν.

Πάντως, ο ιατροδικαστής ανέφερε χαρακτηριστικά στις Αρχές που ερευνούν την υπόθεση ότι δεν εντόπισε κακώσεις που να δικαιολογούν από μόνες τους το θάνατο του 33χρονου.

Πρέπει, όμως, να υπάρξει περαιτέρω ιατροδικαστικός έλεγχος για να διαπιστωθεί και επίσημα εάν το θύμα είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών, ποιων ουσιών και ίσως τότε προσδιοριστεί και η αιτία θανάτου.