Το 2016 η Mercedes-Benz Trucks ήταν ο πρώτος κατασκευαστής στον κόσμο που παρουσίασε το πρώτο ηλεκτρικό φορτηγό βαρέως τύπου. Σήμερα, το γερμανικό αστέρι «τρέχει» την ηλεκτροκίνηση με πολλά βολτ:  Συγκεκριμένα, ο πρωτοπόρος της ηλεκτρικής τεχνολογίας πραγματοποιεί το επόμενο βήμα με το eActros. Το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό φορτηγό, 18 ή 25 τόνων,  υπόσχεται λιγότερη ηχορύπανση και μηδενικούς ρύπους.

Να σημειωθεί ότι η Daimler Trucks προσφέρει ήδη στην γκάμα της το αμιγώς ηλεκτροκίνητο φορτηγό, το Fuso Canter E-Cell που κυκλοφορεί στην αγορά ήδη από το 2014 .

Για την κίνηση του, το e-Actros διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες  και αποδίδουν 125 kW έκαστος (170 ίπποι) με μέγιστη ροπή 485 Nm αντίστοιχα για τον καθένα τους. Το νέο μοντέλο δοκιμάζεται αυτή την περίοδο από πελάτες της φίρμας σε πειραματικό στάδιο και σε πραγματικές μεταφορικές δραστηριότητες με καθημερινά δρομολόγια, έως ότου περάσει στην τελική του μορφή.

Οι μπαταρίες φιλοξενούνται σε έντεκα συστοιχίες, συνολικά: τρεις από αυτές βρίσκονται στην περιοχή του πλαισίου, ενώ οι άλλες οκτώ βρίσκονται κάτω από αυτό.. Οι μπαταρίες μπορούν να επαναφορτιστούν πλήρως εντός  έντεκα ωρών.