Με δυο γκολ του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς ο ΠΑΟΚ καθάρισε το ντέρμπι των «δικεφάλων» (2-0) και, σταματώντας το αήττητο της ΑΕΚ, την «γκρέμισε» από την κορυφή της βαθμολογίας.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και πέτυχε τη νίκη με δύο εξαιρετικά γκολ του Σέρβου «εκτελεστή» στο 29′ και 59′ που ήταν και ο κορυφαίος της αναμέτρησης. Η ΑΕΚ ήταν άτυχη στις φάσεις με τα δύο δοκάρια των Μάνταλου και Μπακασέτα.

Δυνατές μονομαχίες, σκληρά μαρκαρίσματα και πρέσινγκ ήταν τα χαρακτηριστικά ενός αγώνα με τα στοιχεία ενός κλασικού ντέρμπι.

Στο 9′ η πρώτη καλή φάση του αγώνα ήταν για την ΑΕΚ, με δυνατό σουτ του Μάνταλου που έδιωξε σε κόρνερ ο Πασχαλάκης. Ο ΠΑΟΚ με ορεξάτο τον Μπίσεσβαρ «απάντησε» σύντομα με την πρώτη του αξιόλογη ευκαιρία στο 15′, όταν σε κόρνερ του Βιεϊρίνα ο Βαρέλα έπιασε κεφαλιά που εξουδετέρωσε ο Μπάρκας. Στο 19′ πάλι ο Μπαρκας παρενέβη σωτήρια σε δυνατό σουτ του Μπίσεσβαρ, ενώ στο 20′ ο Λιβάγια «τράνταξε» με σουτ βολίδα το κάθετο δοκάρι του Πασχαλάκη, για να διατηρηθεί έτσι στα μισά του ημιχρόνου το 0-0 σε ένα πολύ καλό ποιοτικά παιχνίδι.

Στο 29′, ο Πρίγιοβιτς αξιοποίησε λάθος του Λαμπρόπουλου και με γωνιακό σουτ «κεραυνό» έστειλε τη μπάλα την μπάλα στα δίχτυα του Μπάρκα για το 1-0.

Η ΑΕΚ μετά το γκολ εμφάνισε έλλειψης συνοχής, αλλά βρήκε την ισορροπία της σύντομα, αφού στο 40′ σε φάουλ του Μάνταλου ο Πόνσε έστειλε δυνατή κεφαλιά στην εστία του ΠΑΟΚ, που έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ ο Πασχαλάκης.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε και πάλι ευδιάθετη και επιθετική και δημιούργησε καλή φάση στο 48′ με τον Πόνσε, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν ήταν πρόθυμος να αμφισβητηθεί η κυριαρχία του. Στο 59΄ πάλι με εκτελεστή τον Πρίγιοβιτς έγινε το 2-0. Ο Μάτος έκανε τη σέντρα και ο Σέρβος πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ με απευθείας βολέ.

Στο 62′ η ΑΕΚ στάθηκε για δεύτερη φορά άτυχη, όταν σε σουτ του Μπακασέτα η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι του Πασχαλάκη.

Η ΑΕΚ μπροστά στην διαγραφόμενη ήττα βγήκε πιο επιθετικά και στο 73′ έχασε καλή ευκαιρία με τον Μάνταλο που σούταρε ψηλά από καλή θέση ενώ στο 76′ ο Ζαμπά, φρέσκος από την είσοδο του, έχασε μια μοναδική ευκαιρία για τρίτο γκολ σουτάροντας άουτ.

Διαιτητής: Ματίας Γκεστράνιους (Φινλανδία)

Κίτρινες: Μαουρίσιο, Ζαμπά – Μάνταλος

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Μαουρίσιο, Κάνιας, Πέλκας (81′ Ελ Καντουρί), Λημνιός (75′ Ζαμπά), Μπίσεσβαρ (89′ Βάρνμπλουμ), Πρίγιοβιτς.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Λόπες, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Μάνταλος, Σιμόες (87′ Τσόσιτς), Γαλανόπουλος (64′ Κλωναρίδης), Μπακασέτας, Πόνσε (70′ Γκάλο), Λιβάγια.