Επίθεση στην κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια, εξαπολύει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Τονίζει πως σήμερα η Μόρια έχει αναδειχθεί σε παγκόσμιο σύμβολο δύο πραγμάτων: «της ανθρώπινης εξαθλίωσης και της κυβερνητικής ανικανότητας, όπως και, εν γένει, η όλη διαχείριση της κυβέρνησης στο Μεταναστευτικό».

Σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ δηλώνει πως σύντομα όλες οι σημερινές εικόνες ντροπής μπαίνουν πια στο παρελθόν, προσθέτοντας πως δεν θα αποτελέσουν σύντομα παρελθόν μόνο αυτές οι εικόνες αλλά θα αποτελέσουν, κυρίως, παρελθόν, όπως επισημαίνει, «και εκείνοι που τις δημιούργησαν, δηλαδή ο κ. Τσίπρας και η παρέα του».

Αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας, ο κ. Βαρβιτσιώτης τονίζει πως Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβηκε στη ΔΕΘ ως εν δυνάμει πρωθυπουργός και, όπως λέει, «μίλησε όχι με ορίζοντα τις επόμενες εκλογές, αλλά τις επόμενες γενεές. Σύμφωνα με τον κ. Βαρβιτσιώτη, ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε ένα στοχευμένο πρόγραμμα φορολογικών απαλλαγών που συνοδεύεται από ένα αντίστοιχο πρόγραμμα συμμαζέματος των κρατικών δαπανών, χωρίς απολύσεις, χωρίς υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά και χωρίς τη μισθοδοσία των κάθε λογής «Καρανικών»». «Η κυβέρνηση, πριν λίγους μήνες, επιχείρησε να «αγοράσει» χρόνο, ψηφίζοντας μέτρα που, ουσιαστικά, απλώνουν, για ακόμη μία φορά, το χέρι στην τσέπη των ηλικιωμένων. Και τώρα, ο κ. Τσίπρας προσπαθεί εναγωνίως να το καθυστερήσει. Σε κάθε περίπτωση είναι πολιτικά χυδαίο να κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι επιθυμεί την υλοποίηση ενός μέτρου που ο ίδιος ψήφισε και εμείς καταψηφίσαμε. Να γνωρίζει, όμως, ότι μία και μόνο εξέλιξη δεν πρόκειται ποτέ να αποφύγει: Την αποκοπή του από την εξουσία» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ξεκαθαρίζοντας πως η ΝΔ θα καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών, ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνει πως η ΝΔ θα τερματίσει «τη σημερινή διεθνή στάση μιας «Ελλάδος ικέτιδας» σε όλα τα διεθνή φόρα και μιας «Ελλάδος εκλιπαρούσης» μπροστά στους δανειστές. Η Ελλάδα της Νέας Δημοκρατίας, είναι Ελλάδα της ισότιμης αντιμετώπισης από τους διεθνείς συνομιλητές, είναι Ελλάδα που μπορεί να θέτει «βέτο», είναι η Ελλάδα που από την Ευρώπη απαιτεί και δεν επαιτεί».