Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε την Κυριακή το βράδυ στην Καλαμάτα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας. Ο βουλευτής είχε πάει να παρακολουθήσει στο γήπεδο του Μεσσηνικαού τον αγώνα Καλαμάτα – Πάμισος και μετά το τέλος του αγώνα, άγνωστοι που φορούσαν μαύρα ρούχα τον πλησίασαν στην οδό Καλλιπάτειρας και άρχισαν να τον εξυβρίζουν και να τον χτυπούν με καδρόνια.

Στον τόπο έφθασαν αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες προχώρησαν σύμφωνα με πληροφορίες σε προσαγωγές, ένω ο βουλευτής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτα. Ο ίδιος είπε ότι αυτοί που του επιτέθηκαν τον έβριζαν για την Μακεδονία και τον χτύπησαν με μένος σε όλο του το σώμα. Πρόσθεσε πως ήταν ομάδα ακροδεξιών.

Καταδίκασε η ΝΔ

Την απερόφραστη καταδίκη της εκφράζει η ΝΔ για την επίθεση που δέχθηκε στην Καλαμάτα ο βουλευτής Πέτρος Κωσταντινέας. Σε δήλωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος επισημαίνει πως τέτοιες πρακτικές δεν έχουν θέσεη σε μια ευνομούμενη Δημοκρατία.

Το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, καταδικάζει «την επίθεση φασιστοειδών σε βάρος του βουλευτή Π. Κωνσταντινέα», τονίζοντας πως «ο λαός χρειάζεται να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στη φασιστική βία, αλλά και σε όσους στηρίζουν ή ανέχονται με τον ένα ή τον άλλον τρόπο αυτές τις αντιδραστικές δυνάμεις».

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταγγέλλουμε εκείνους που χρησιμοποιούν τη βία και τις απειλές κατά της ζωής συμπολιτών μας για να υπονομεύσουν τη Δημοκρατία και την ομαλότητα στη χώρα» δήλωσε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θεόδωρος Τοσουνίδης για την επίθεση στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Κωνσταντινέα.

«Ο πατριωτισμός δεν είναι βία και τραμπουκισμοί. Ο πατριωτισμός είναι ο αγώνας για να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας και την ελευθερία τους, με όλα τα μέσα που δίνει η Δημοκρατία» προσθέτει ο κ. Τοσουνίδης, καταλήγοντας στη δήλωσή του πως «η βία δεν θα περάσει. Στεκόμαστε ενωμένοι απέναντί της».

Το Ποτάμι

«Η καταδίκη της επίθεσης εναντίον του βουλευτή Π. Κωνσταντινέα, αυτονόητη υποχρέωση όλου του δημοκρατικού κόσμου» έγραψε σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας. «Η βία δεν πρέπει να έχει καμιά θέση στην πολιτική αντιπαράθεση