Οι συνέπειες της ενδοκυβερνητικής κρίσης των τελευταίων εβδομάδων αποτυπώνονται σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών RTL και n-tv, με τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού να συγκεντρώνουν μόλις 45%, πάνω από οκτώ μονάδες λιγότερο από το ποσοστό των τελευταίων εκλογών (53,4%).

Η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) χάνει δύο μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση και περιορίζεται στο 28%, το χαμηλότερο ποσοστό της από τον Νοέμβριο του 2006, ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) καταγράφει απώλεια μίας μονάδας και βρίσκεται στην δεύτερη θέση με 17%.

Ακολουθούν οι Πράσινοι με ποσοστό 16%, όπως και πριν από δύο εβδομάδες και η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), η οποία φαίνεται να επωφελείται από την κρίση των κυβερνητικών κομμάτων, κερδίζοντας δύο μονάδες από την προηγούμενη δημοσκόπηση και φθάνοντας στο 15%. Οι Φιλελεύθεροι (FDP) κερδίζουν μία μονάδα και ανεβαίνουν στο 9% και η Αριστερά παραμένει στο 10%.

Στο ερώτημα για την απευθείας επιλογή Καγκελάριου, η ‘Αγγελα Μέρκελ συγκεντρώνει το 44% της προτίμησης, ενώ την αρχηγό του SPD Αντρέα Νάλες προτιμά μόλις το 13%.

Σε ό,τι αφορά τέλος την ικανότητα να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας, μόνο το 19% απαντά θετικά για τα CDU/CSU, ενώ ακόμη λιγότεροι (5%) εμπιστεύονται το SPD. Το 61% δηλώνει ότι δεν περιμένει από κανένα κόμμα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα