Στο προπονητικό κέντρο στα Σπάτα βρέθηκαν το Σάββατο οπαδοί της ΑΕΚ, για να «ντοπάρουν» ψυχολογικά τους παίκτες ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (23/9). Τέσσερις εκπρόσωποι των οργανωμένων μπήκαν στις εγκαταστάσεις μετά το τέλος της προπόνησης και μίλησαν στους ποδοσφαιριστές, λέγοντάς μεταξύ άλλων:

«Για εμάς η ΑΕΚ είναι η ζωή μας και ξέρουμε ότι το ίδιο ισχύει και για εσάς. Ψηλά το κεφάλι για την ήττα από τον Άγιαξ. ΑΕΚ σημαίνει ψηλά το κεφάλι πάντα. Εσεις κάνατε το αήττητο σερί 14 αγώνων, εσείς είστε οι πρωταθλητές. Και εμείς είμαστε μαζί σας και θα είμαστε συνεχώς μαζί σας, με εσάς και με τους προπονητές. Είμαστε μαζί, είμαστε ενωμένοι και στο τέλος θα είμαστε αγκαλιασμένοι και πάλι στην οροφή του πούλμαν με το πρωτάθλημα. Δώστε τις απαντήσεις σας στο γήπεδο».

Στο μεταξύ, σε μια θέση που «πονάει», η ΑΕΚ αντιμετωπίζει ακόμα ένα πρόβλημα. Ο Αλεφ που ένιωσε σφίξιμο στον προσαγωγό στην προπόνηση της Παρασκευής, έμεινε εκτός αποστολής για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Ο Βραζιλιάνος μέσος έκανε θεραπεία για κάκωση στον προσαγωγό και μπαίνει στη λίστα των τραυματιών μαζί με τους Αλμπάνη, Μπογέ. Επιστρέφουν οι Λιβάγια, Λόπες, Μπακασέτας, που απουσίαζαν από το ματς με τον Αγιαξ λόγω τιμωρίας.

Ετσι, η αποστολή αναχώρησε για τη Θεσσαλονίκη με 20 ποδοσφαιριστές, μεταξύ των οποίων ο Αστρίτ Αϊντάρεβιτς, για πρώτη φορά φέτος! Ο Μαρίνος Ουζουνίδης προτίμησε ως εναλλακτική στο χώρο της μεσαίας γραμμής τον Σουηδό-Αλβανό από τον Ερικ Μοράν, που έμεινε εκτός.

Οι 20 του ντέρμπι: Μπάρκας, Τσιντώτας, Μπακάκης, Λόπες, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Αϊντάρεβιτς, Σιμόες, Γιαννιώτας, Μπακασέτας, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Γιακουμάκης, Λιβάγια, Κλωναρίδης, Πόνσε