Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση την 26η Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ο ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα.

Η συνάντηση θα γίνει στο περιθώριο της επίσκεψης του Άμπε στη Νέα Υόρκη, όπου θα πάρει μέρος στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Ο ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιοσιχίντε Σούγκα ανέφερε εξάλλου ότι οι δύο ηγέτες θα δειπνήσουν μαζί την 23η Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομίας της Ιαπωνίας Τοσιμίτσου Μοτέγκι δήλωσε νωρίτερα την Παρασκευή ότι το Τόκιο και η Ουάσινγκτον θα διεξαγάγουν το δεύτερο γύρο των διμερών διαπραγματεύσεών τους για το εμπόριο την 24η Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Η συνάντηση που θα έχουν ο Μοτέγκι με τον αντιπρόσωπο των ΗΠΑ για το εμπόριο (USTR) θα ακολουθήσει εκείνη του Αυγούστου, όταν οι δύο πλευρές δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τις διαφωνίες τους και να περάσουν στη φάση της διαπραγμάτευσης μιας διμερούς συμφωνίας ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών.

Ερωτηθείς αν η συνάντηση με τον Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ συνεπάγεται ότι η Ιαπωνία θα είναι αναγκασμένη να αρχίσει συνομιλίες για μια τέτοια συμφωνία, ο Μοτέγκι απάντησε «δεν νομίζω ότι θα γίνει κάτι τέτοιο».