Σε νέες απειλές κατά των οκτώ τούρκων αξιωματικών οι οποίοι έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γειτονική χώρα προέβη η Άγκυρα, θέτοντας ανοιχτά πλέον θέμα απαγωγής τους.

Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος του τούρκου προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν, απείλησε πως όλοι οι «γκιουλενιστές» που έχουν διαφύγει στο εξωτερικό, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνονται και οι «8», θα συλληφθούν κάποια στιγμή από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο αυτό, έκανε λόγο για αμείωτη αποφασιστικότητα με την οποία θα συνεχιστούν οι επιχειρήσεις της ΜΙΤ και των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων για τη σύλληψη οπαδών του ιεροκήρυκα, Φετχουλάχ Γκιουλέν.

«Οι σχετικές μονάδες μας θα συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους στις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η οργάνωση «FETO», είτε πρόκειται για τις ΗΠΑ. είτε για κάποια άλλη χώρα. Να είστε βέβαιοι ότι θα αισθάνονται την ανάσα της Τουρκίας στο σβέρκο τους» πρόσθεσε ο ίδιος, αφήνοντας ανοιχτό οποιοδήποτε ενδεχόμενο.

«Δεν μπορώ να μοιραστώ λεπτομέρειες αλλά οτιδήποτε μπορεί να συμβεί οποτεδήποτε οπουδήποτε» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Ερντογάν.

Ο πρόεδρος έχει δώσει πολύ σαφείς οδηγίες σε αυτό το θέμα. Οι σχετικές μονάδες μας εργάζονται πολύ επαγγελματικά. Πράξεις παρόμοιες με εκείνες που διεξάγονται στο Κοσσυφοπέδιο μπορούν να διεξαχθούν σε άλλες χώρες. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει στη «FETO» να αναπνεύσει» κατέληξε.

Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες γνωρίζουν πού βρίσκονται οι «8»

Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Σεπτεμβρίου 2018, η τουρκική εφημερίδα «Sabah» είχε αναφέρει ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, η ΜΙΤ δηλαδή, επί της ουσίας γνωρίζει την τοποθεσία, όπου βρίσκονται οι οχτώ τούρκοι αξιωματικοί, οι οποίοι διέφυγαν στην Ελλάδα, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016.

Μάλιστα, στο δημοσίευμα αναφερόταν ότι σε 24ωρη βάση υπάρχουν 200 άτομα που ασχολούνται με τη φύλαξη των «8» και ειδικότερα γίνεται λόγος για αμερικανούς πράκτορες, μέλη της ΕΥΠ, έλληνες αστυνομικούς και ελεύθερους σκοπευτές.

Παράλληλα, υποστήριζε ότι το μηνιαίο κόστος προστασίας των οκτώ τούρκων αξιωματικών φθάνει το ένα εκατομμύριο δολάρια.