Στο 0-0 έμεινε ο Ολυμπιακός με την Μπέτις στην πρεμιέρα του 6ου ομίλου του Europa League. Οι Ερυθρόλευκοι αν και τελείωσαν το παιχνίδι με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Τσιμίκα (73′) είχαν τις ευκαιρίες για γκολ, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκαν και πήραν το βαθμό της ισοπαλίας που κατά γενικές γραμμές ήταν η πιο δίκαιη μοιρασιά. Επόμενος αντίπαλος του Ολυμπιακού η Μίλαν, στις 4 Οκτωβρίου στο «Σαν Σίρο».

Σε ένα ματς που εξελίχθηκε σε… ρουλέτα ο Ολυμπιακός φλέρταρε τρεις φορές με το γκολ της νίκης αλλά δεν τα κατάφερε την ώρα που στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα οι Ισπανοί είχαν την κατοχή (69%) και τον έλεγχο του ρυθμού αλλά ουσιαστικά απείλησαν δύο φορές, μια στο ξεκίνημα (14΄) με τον Τσιμίκα να σώζει και στο 61΄μετά από λάθος του Βούκοβιτς με τον Γιαννιώτη να λέει «όχι» στον Λεόν.

Ο Ολυμπιακός που προσπάθησε να πιέζει όσο πιο ψηλά μπορούσε και να εκμεταλλεύεται λάθη των Ισπανών αλλά και την κόντρα μπάλα είχε τις πιο μεγάλες ευκαιρίες με τον Ποντένσε στο 41΄να μην μπορεί να νικήσει τον Ρόμπλες και τον Χασάν απο κοντά στην επαναφορά να σημαδεύει άουτ! Στο β’ μέρος, ήταν η σειρά του Φετφατζίδη να βρεθεί απέναντι στον Ρόμπλες στο 50΄σε τετ α τετ αλλά να νικηθεί και αυτός όπως και στο 72΄ ο Καμαρά με την «βολίδα» έξω απο την μεγάλη περιοχή. Σε ένα διάστημα που ο Ολυμπιακός είχε πάρει μέτρα στο γήπεδο και στεκόταν καλύτερα ανεβάζοντας πίεση για το γκολ, η αποβολή του Τσιμίκα (74′),τον ανάγκασε να δώσει προσοχή στην άμυνα.

Παίζοντας με δέκα στο τελευταίο διάστημα και με την Μπέτις να γεμίζει την 11αδα με επιθετικούς ο Ολυμπιακός όπως ήταν λογικό πρόσεξε το μηδέν στην άμυνα. Ένας βαθμός που μπορεί στην συνέχεια να αποδειχθεί σημαντικός σε έναν όμιλο… Τσάμπιονς Λιγκ.

Διαιτητής: Ντανιέλ Στεφάνσκι (Πολωνία)

Κίτρινες: Μπουχαλάκης, Τσιμίκας – Κανάλες, Ινούι

Κόκκινη: 73′ Τσιμίκας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Τσιμίκας, Βούκοβιτς, Μεριά, Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης (35′ Νάτχο), Καμαρά, Φορτούνης, Φετφατζίδης (71′ Χριστοδουλόπουλος), Ποντένσε (80′ Τοροσίδης), Χασάν.

ΜΠΕΤΙΣ (Κίκε Σετιέν): Ρόμπλες, Χάβι Γκαρσία, Σέρχιο Λεόν (72′ Κανάλες), Τέγιο, Σίντνεϊ, Λορέν Μορόν, Χοακίν (80΄ Σανάμπρια), Γκουαρδάδο, Μπαραγκάν, Λο Σέλσο (83′ Ινούι), Μαντί.