Μια εύκολη συνταγή για ένα υγιεινό και νόστιμο πιάτο που μαγειρεύουν στην Καστοριά με κύριο συστατικό την πέστροφα ή άλλο παχύ ψάρι της αρεσκείας σας και πολλά κρεμμύδια, για όλες τις εποχές και για όλη την οικογένεια.

Υλικά

8 πέστροφες

1 ντομάτα κομμένη σε φέτες

ελαιόλαδο

2 κιλά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

2 πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες

125 ml ντοματοχυμός

μαϊντανό ψιλοκομμένος

φύλλα δάφνης

μαύρο πιπέρι και κόκκινο γλυκό πιπέρι

αλάτι

Εκτέλεση

Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε τα ψάρια μας, ψιλοκόψουμε τα κρεμμύδια, τα αλατίζουμε και τα σοτάρουμε ώσπου να πάρουν χρώμα για λεπτά, προσθέτοντας ανά διαστήματα λίγο νερό για να μην κολλήσουν. Ρίχνουμε το σκόρδο και το κόκκινο πιπέρι και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την πέστροφα και την ντομάτα. Στρώνουμε τα κρεμμύδια στο ταψί και βάζουμε τις πέστροφες από πάνω. Απλώνουμε τις φέτες ντομάτας πάνω στα ψάρια μας προσθέτουμε δυο ποτήρια ζεστό νερό και περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε για μία ώρα περίπου στους 200 βαθμούς Κελσίου.