Ο Γιώργος Δώνης και οι ποδοσφαιριστές του εξακολουθούν να δουλεύουν, να συμπεριφέρονται και να αποδίδουν όπως αξίζει στο όνομα και την ιστορία του Παναθηναϊκού. Το είχαν υποσχεθεί από το ξεκίνημα και το κάνουν πράξη. Ο Νταμπίζας είχε πει ξεκάθαρα στα αποδυτήρια στην πρώτη του παρουσία πως όποιος είναι εκεί για να ψάξει δικαιολογίες δεν έχει θέση στον σύλλογο. Όλοι συμφώνησαν να πάνε μαζί. Ακόμα και παίκτες που ήταν με το ένα πόδι στην έξοδο, βλέποντας την πίστη των Δώνη και Νταμπίζα, άλλαξαν γνώμη.

Τα παραπάνω δεν γράφονται τυχαία. Θα πρέπει σιγά σιγά και ο κόσμος και τα media να αντιμετωπίζουν και πάλι τον Παναθηναϊκό όπως του αρμόζει. Να ξεφύγει από τη λογική του «σε όλα τα ματς μπορεί να γίνει η γκέλα». Όχι, δεν μπορεί. Ο Παναθηναϊκός με ομάδες όπως ο Λεβαδειακός, η Λάρισα, η Λαμία, η Ξάνθη, θα έχει πάντα εκείνος τον ρόλο του φαβορί.

Κι αν στο ξεκίνημα ήταν φυσιολογικό να αντιμετωπίζεται μέχρι και από τις στοιχηματικές εταιρείες ως αουτσάιντερ, κέρδισε από μόνος του το δικαίωμα να τον αντιμετωπίζουν πια με τον σεβασμό που του αρμόζει. Ο Λεβαδειακός την Κυριακή θα πρέπει να αποτελέσει την τέταρτη ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα που θα φύγει με σκυμμένο το κεφάλι. Και ο ΠΑΣ Γιάννινα, την επόμενη Κυριακή, την πέμπτη, πριν πάει ο Παναθηναϊκός σε ένα αληθινά δύσκολο ματς όπως αυτό με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Είναι πολύ μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Δώνη να διατηρήσει το πόδι στο γκάζι, να πάρει ακόμα δύο νίκες, από τη στιγμή που παίζει στην έδρα του με δύο ομάδες κατώτερες από εκείνη και να φτάσει στους 9 βαθμούς – αντί για 15 – έχοντας το απόλυτο.

Θα τον βοηθήσει και σε κάτι ακόμα, εκτός φυσικά από το βαθμολογικό και ψυχολογικό τομέα. Να διατηρήσει την κουβέντα σε αγωνιστικό επίπεδο. Να διατηρήσει στον κόσμο το ενδιαφέρον για το τι θα κάνει ο Μπουζούκης, ο Χατζηγιοβάννης, ο Καμπετσής, ο Μακέντα, ο Δώνης και όχι τι συμβαίνει με Παϊρότζ, Αλαφούζο, Γκραντ, νέο πρόεδρο, εκατομμύρια που ακόμα… έρχονται και άλλα διάφορα, που θα προκαλέσουν γκρίνια αν τα αποτελέσματα αρχίσουν να στραβώνουν…