Η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, αντίπαλος των Τσέλσι και ΠΑΟΚ στο 12ο όμιλο του Europa League, έφυγε νικήτρια με 2-0 από την έδρα της Βίντι («Groupama Arena») και σε συνδυασμό με την εντός έδρας ήττα του ΠΑΟΚ από τους «μπλε» (1-0) απόκτησε προβάδισμα για την προνομιούχο πρώτη δυάδα του γκρουπ.

Οι Λευκορώσοι, που θα αντιμετωπίσουν τον Κυπελλούχο Ελλάδας στο Μπορίσοφ στις 4 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής, πέτυχαν από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Οι παίκτες του Μπάγκα άνοιξαν το σκορ στο 27΄ με τον Τουομίνεν και διπλασίασαν με τον Φιλιπένκο στο 85΄. Η Μπάτε τέλειωσε το ματς με δέκα παίκτες καθώς αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις με δεύτερη κίτρινη ο Φιλίποβιτς.

ΒΙΝΤΙ (Μάρκο Νίκολιτς): Τούιβελ, Φιόλα (64΄ Χότζιτς), Γιούχαζ, Βινίσιους, Στοπιρά, Νεγκό, Χάτζιτς, Νικόλοφ (78΄ Μπέρεζ), Κόβατς, Στσέποβιτς, Μιλάνοφ (76΄ Χάνγκια).

ΜΠΑΤΕ ΜΠΟΡΙΣΟΦ (Αλεξέι Μπάγκα): Σερμπίτσκι, Φιλίποβιτς, Φιλιπένκο, Μιλούνοβιτς, Πολιάκοφ, Ντράγκουν, Γιαμπλόνσκι, Μπάγκα, Στάσεβιτς (88΄ Βολόντκο), Τουομίνεν (61΄ Σκάβις), Ίβανιτς (67΄ Γκόρντεϊτσουκ).