Η ΑΕΚ ηττήθηκε χθες από τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ και μπορεί το τελικό 3-0 να είναι αρκετά βαρύ όμως η Ένωση για ακόμη μία φορά κράτησε απαραβίαστη την εστία της σε πρώτο ημίχρονο. Ένα στοιχείο που εκ πρώτης δεν φαίνεται σημαντικό αλλά είναι άκρως εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς ότι σε αυτό το διάστημα οι «κιτρινόμαυροι» έχουν αντιμετωπίσει κάποιους πολύ δυνατούς αντιπάλους.

Συγκεκριμένα μαζί με το χθεσινό παιχνίδι η ΑΕΚ κράτησε για έβδομο σερί ματς το 0 σε πρώτο ημίχρονο, με το τελευταίο γκολ που δέχτηκε σε πρώτο μέρος να είναι από τον ΜακΓκρέγκορ στο 17′, στο 1-1 με την Σέλτικ στο Σέλτικ Παρκ. Επίσης αυτό το γκολ στη Γλασκώβη είναι το μοναδικό που έχει δεχτεί στα 21 τελευταία! Έχει κρατήσει το 0 σε 34 από τα 36 τελευταία στο πρώτο ημίχρονο!

Εξίσου αξιοπρόσεκτο στοιχείο που αφορά τις επιθετικές επιδόσεις της ΑΕΚ, είναι το ότι μέχρι το χθεσινό ματς όπου τελικά δεν σκόραρε, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη είχε βρει δίχτυα και στα 7 προηγούμενα επίσημα παιχνίδια της κάτι που δεν κατάφερε ούτε όταν έπαιζε σε Β’ και Γ’ Εθνική.

Η τελευταία φορά που πέτυχε κάτι ανάλογο ήταν το 2010, όταν σκόραρε σε 10 σερί αγώνες μέχρι να χάσει στο 11ο, 4-0 στις Βρυξέλλες από την Άντερλεχτ για το Europa League.

Μπάρκας, Μπακάκης και Λαμπρόπουλος είναι οι μοναδικοί παίκτες της ΑΕΚ, που έχουν ξεκινήσει και στα οκτώ παιχνίδια της σεζόν. Ενώ αξιοσημείωτο είναι πως η προηγούμενη ενδεκάδα της ΑΕΚ που έπαιξε σε όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ (06.12.2006, 2-2 με την Άντερλεχτ) είχε πέντε Έλληνες, ενώ η χθεσινή στο Άμστερνταμ έχει έξι.