Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης δήλωσε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει τη τροπολογία Αχτσιόγλου κατηγορώντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για υποκρισία και προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού και των εργαζομένων.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι τα στελέχη της σημερινής συγκυβέρνησης όταν ήταν αντιπολίτευση, κατά τη συζήτηση του «νόμου Βρούτση» στη Βουλή επί διακυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, τον χαρακτήριζαν ως αντιδημοκρατικό και αυταρχικό που δεν υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων και τον καταψήφισαν.

«Αυτόν τον νόμο, θέτει σήμερα σε ισχύ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Πλέον θα λέγεται «νόμος Βρούτση – Αχτσιόγλου»», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παφίλης. Τέλος, ο κ. Παφίλης κάλεσε την κυβέρνηση, εάν έχει πράγματι την πολιτική βούληση να στηρίξει πράγματι όπως είπε τους εργαζομένους, να εγκρίνει την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ και προβλέπει, την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, την πλήρη επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την πλήρη αποκατάσταση του απεργιακού δικαιώματος και την πλήρη απαγόρευση κάθε μορφής ανταπεργίας.