Η σχεδιάστρια μόδας Όρλα Κάιλι, η οποία διαμόρφωσε τη σφραγίδα της στη μόδα με τα έγχρωμα γεωμετρικά σχέδιά της χαρακτηριστικά του στυλ της δεκαετίας 1970, έκλεισε το διαδικτυακό της κατάστημα και μαγαζιά στη Βρετανία και στην Ιρλανδία μετά την πτώχευση της μητρικής εταιρίας Kiely Rowan.

Η 55χρονη Ιρλανδέζα, που έγινε γνωστή για το διακριτικό σχέδιο βλαστού που στολίζει τα πάντα, από τσάντες έως κλινοσκεπάσματα, ίδρυσε την εταιρία της το 1995. Τα μοντέλα της σχεδιάστριας άρεσαν ιδιαίτερα στη δούκισσα του Κέμπριτζ Κέιτ Μίντλεντον.

Η επιχείρηση της Κάιλι για το σπίτι και τον σχεδιασμό του «Home and Design» θα συνεχίσει την εμπορική της δραστηριότητα, πωλώντας αξεσουάρ και οικιακά είδη μέσω συμβεβλημένων διανομέων, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της.

Όσο για την Kiely Rowan ανώνυμη εταιρία, ιδιοκτησίας της σχεδιάστριας και του συζύγου της Ντέρμοτ Ρόουαν, σταμάτησε τη λειτουργία της τη Δευτέρα και έκλεισε τα δύο καταστήματά της του Λονδίνου, στο Τσέλσι και στο Κόβεντ Γκάρντεν, καθώς και το σημείο πώλησης στο αγοραστικό κέντρο Kildare Village της Ιρλανδίας.

Είναι η τελευταία χρονικά περίπτωση εταιρίας που παύει την επιχειρηματική της δραστηριότητα και κλείνει καταστήματά της πάνω σε κεντρικό δρόμο της χώρας λόγω των υποτονικών καταναλωτικών δαπανών, του αυξημένου κόστους εργασίας, της υψηλότερης φορολόγησης των ιδιόκτητων εγκαταστάσεων µιας επιχείρησης και του εντεινόμενου ανταγωνισμού από το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Το Μουσείο Μόδας και Υφάσματος του Λονδίνου παρουσιάζει από τις 25 Μαΐου έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2018 την έκθεση «A Life In Pattern», μια επιλογή του έργου της Κάιλι που περιλαμβάνει περισσότερα από 150 μοντέλα και προϊόντα καθώς και συνεργασίες με φωτογράφους, σκηνοθέτες και αρχιτέκτονες.

Η έκθεση θα συνεχιστεί έως την προγραμματισμένη λήξη της, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του μουσείου.