Στην Έκθεση Επαγγελματικού Αυτοκινήτου του Ανόβερο, στη Γερμανία, σε παγκόσμια πρώτη, το Renault EZ-PRO κερδίζει τις εντυπώσεις, τόσο με την πρωτοποριακή εμφάνιση του, όσο και με τις τεχνολογίες που φέρει, ταμένο στις μελλοντικές διανομές.

Το EZ-PRO είναι πρωτίστως ένα αυτόνομο όχημα, αν και η Renault πιστεύει ότι η διαχείριση της διανομής του «last mile» δεν μπορεί να αυτοματοποιηθεί τελείως, καθώς οι άνθρωποι θα κρατήσουν τον έλεγχο των μεταφορών/συγκοινωνιών για το άμεσο μέλλον.

Στο EZ-PRO , την ώρα των διανομών, μπορεί να κρατάει τον οδηγό του ξεκούραστο, η να απασχολείται με τις εργασίες, τις οποίες μπορεί να εκτελεί από το γραφείο που διαθέτει το όχημα, όπως το να επιβλέπει τις λίστες διανομής της αυτοκινούμενης πλατφόρμας, αλλά και να εξασφαλίζει ότι οι υπηρεσίες που προσφέρει είναι αποτελεσματικές και προσαρμοσμένες στις πελατειακές απαιτήσεις.

Επίσης, το πρωτότυπο EΖ-PRO προσφέρει μία ασφαλή και εργονομική λύση για τον επαγγελματία, το  joystick ελέγχου.  Τo EZ-PRO, όπως αναφέρει η γαλλική φίρμα, μπορεί να καλύψει μια μεγάλη ποικιλία επαγγελματικών αναγκών.