Η καταιγίδα Άλι, που έπληξε την Τετάρτη τη νήσο της Ιρλανδίας, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 2 ανθρώπους, μια Ελβετίδα τουρίστρια το τροχόσπιτο της οποίας παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους και ενός άνδρα που σκοτώθηκε από την πτώση ενός δένδρου.

Ο νεαρός, ηλικίας περίπου 20 ετών, τραυματίστηκε θανάσιμα από την πτώση ενός δένδρου σε ένα πάρκο όπου εργαζόταν στη Βόρεια Ιρλανδία, έγινε γνωστό από την αστυνομία. Άλλος ένας άνδρας ηλικίας 40 ετών επίσης τραυματίστηκε.

Στο δυτικό τμήμα της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, ένα τροχόσπιτο παρασύρθηκε από τον αέρα και έπεσε στον γκρεμό καταλήγοντας στην παραλία του Κλάνταγκνταφ, κοντά στο Κλάιφντεν. Οι αστυνομικοί βρήκαν στην ακτή το πτώμα της ενοίκου του, μιας τουρίστριας, περίπου 50 ετών, από την Ελβετία.

Ο πρόεδρος της Ιρλανδίας Μάικλ Χίγκινς εξέφρασε τη «βαθιά θλίψη του» για την τραγωδία και κάλεσε τον πληθυσμό να βρίσκεται σε επιφυλακή, με μήνυμά του στο Twitter.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν κυρίως το βόρειο τμήμα της Ιρλανδίας και τη Σκωτία σήμερα, προκάλεσαν μεγάλες ζημιές. Δέντρα έπεσαν, δρόμοι έκλεισαν και δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά βυθίστηκαν στο σκοτάδι. Η ισχύς της καταιγίδας αναμένεται να ενταθεί καθώς κατευθύνεται προς τη βόρεια Αγγλία και την Ουαλία.