Όσο και αν κάποιες φορές «ο έρωτας με έρωτα περνάει», πριν προχωρήσεις μετά από έναν χωρισμό σε μια νέα σχέση, καλό είναι να μπορείς να ξεχωρίσεις εάν τρέφεις έστω κάποιον ενθουσιασμό για αυτόν που μόλις γνώρισες ή απλά τον χρειάζεσαι για να ξεπεράσεις την πικρία μιας παρελθούσας σχέσης.

Οι λεγόμενες σχέσεις rebound ή αν προτιμάτε οι σχέσεις που μας βοηθάνε να προχωρήσουμε μπροστά, έγιναν τάση στις αρχές της δεκαετίας που διάγουμε,  για τους πληγωμένους, που αφού βίωσαν έναν χωρισμό για να «ανέβουν» ψυχολογικά και να τονώσουν τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση, συμμετείχαν μέχρι σε πάρτι για πληγωμένους, ενδίδοντας στο time for rebound, παρόλο που στην ουσία δεν ήταν έτοιμοι να επενδύσουν σε νέα σχέση.

Ανάλογα την προσωπικότητα του καθενός μια σχέση «rebound» ενδέχεται να ανακουφίσει προσωρινά τον πόνο που νιώθεις. Όμως μπορεί και πολύ εύκολα να σε οδηγήσει σε μία ακόμη απογοήτευση. Ο κύριος λόγος έχει να κάνει με το ότι εκείνος ή εκείνη έχει «καταλάβει» το μυαλό σου, και στην ουσία δεν ενδιαφέρεσαι πραγματικά για τον άνθρωπο που έχει μπει στη ζωή σου, τον αντιμετωπίζεις σαν «αναλγητικό». Το καινούργιο σε ιντριγκάρει, σε αποσπά, σε κάνει να ξεχνιέσαι, αλλά υπάρχουν στιγμές μέσα στην ημέρα, που το μυαλό ξαναγυρίζει πίσω. Ακόμη και υπέροχα να περνάς μαζί του, δεν το απολαμβάνεις γιατί είσαι στη μεταβατική φάση του να περνάς και μόνη σου καλά.

Για να κάνεις μια καινούργια αρχή και μια νέα σχέση θέλει χρόνο. Μην βιάζεσαι. Είναι καλύτερο να είσαι single παρά με κάποιον που λόγω δικού σου timing δεν μπορεί να σου προσφέρει ότι θέλεις. Ακόμη και αν τώρα σου φαντάζει αδύνατον ότι θα ξαναβρείς κάποιον που σου προκαλεί «πεταλούδες στο στομάχι», σου δημιουργεί και μόνο με τη σκέψη συναισθήματα πάθους, κατακλύζοντας το μυαλό και την καρδιά σου δεν θα μείνεις μόνη για πάντα. Πάρε το χρόνο που σου χρειάζεται για να ηρεμήσεις και να ισορροπήσεις. Κυρίως αγάπα τον εαυτό σου και αφέσου στο σήμερα  και τις στιγμές, με φίλους και αγαπημένους, που θα σε βοηθήσουν να προχωρήσεις.