Ολοι όσοι περπατούν ή τρέχουν γνωρίζουν την κομβική σημασία των παπουτσιών που φοράς για μια πιο αποτελεσματική άθληση. Πριν ενδώσετε στον πειρασμό να αγοράσετε το ολοκαίνουργιο στιλάτο αθλητικό που λατρέψατε βλέποντάς το στις βιτρίνες, δοκιμάστε το, και εξετάστε εάν σας χαρίζει τη σταθερότητα και την ισορροπία που θέλετε.  Δοκιμάστε παπούτσια με σόλα που είναι ψηλά, αλλά και παπούτσια που έχουν πιο χαμηλή έως εντελώς φλατ σόλα, ώστε να βρείτε εκείνο που σας ταιριάζει, δεδομένου ότι θέλετε κάτι που δεν θα δυσκολεύει το σώμα σας να βρει το κέντρο βάρος του και θα σας κάνει να νιώθετε άνετη και ασφαλής κατά την άσκηση που θα επιλέξετε.

Τώρα αν επιμένετε να δείχνετε και μοδάτη ή αναζητείτε και κάποια παπούτσια, που θα φοράτε και τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας με το casual ντύσιμό σας, να ξέρετε ότι η μόδα επιτάσσει έντονα σχέδια και πληθωρική εμφάνιση.

Τα αθλητικά παπούτσια της σεζόν 2018-2019 είναι πιο ογκώδη και διαθέτουν χοντρό πάτο, ενώ συνδυάζουν retro και kitsch στιλ με neon και λαμπερά διακοσμητικά στοιχεία. Trendy είναι τα δίπατα sneakers τύπου πλατφόρμας.