Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο «χτύπησε» στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και έδωσε στη Λίβερπουλ τη νίκη επί της Παρί Σεν Ζερμέν (3-2), στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ήταν καλύτερη και το γκολ του Βραζιλιάνου επιθετικού απέδωσε δικαιοσύνη. Η Παρί Σεν Ζερμέν, χωρίς να δείξει κάτι ιδιαίτερο, έφτασε στην ισοφάριση από το πουθενά στο 83′, αλλά η Λίβερπουλ έβγαλε αντίδραση και πήρε τη νίκη.

Οι reds άρχισαν πιο δυνατά και στο πρώτο δεκάλεπτο η Αρεόλα είχε ήδη πραγματοποιήσει τρεις επεμβάσεις σε σουτ των Φαν Ντάικ, Μίλνερ και Μανέ. Στο 15′ σε κεφαλιά του Γκόμεζ η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 17′ ήταν η πρώτη επιθετική ενέργεια της Παρί αλλά ο Αλισον απέκρουσε το σουτ του Νεϊμάρ.

Στο 31′ ο Στάριτζ με κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Ρόμπερτσον άνοιξε το σκορ. Τρία λεπτά αργότερα η γαλλική ομάδα απείλησε με σουτ του Εμπαπέ (άουτ) και ΄στο 36′ η Λίβερπουλ πέτυχε το 2-0 με πέναλτι του Μίλνερ (ανατροπή του Βαϊνάλντουμ από τον Μπερνάτ). Η Παρί Σεν Ζερμέν προσπάθησε να αντιδράσει και μείωσε στο 40′ με σουτ του Μενιέ.

Στο β’ μέρος, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αλλά η Λίβερπουλ φαινόταν να ελέγχει το ρυθμό, καθώς είχε ευκαιρίες με Σταριτζ (κεφαλιά, απέκρουσε ο Αρεολά) και δύο καλά σουτ άουτ από τους Σαλάχ και Μανέ. Στο 83′ από λάθος πάσα του Σαλάχ στη μεσαία γραμμή, ο Νεϊμάρ προσπάθησε να βρει τον Τσούπο-Μότινγκ, αλλά από κόντες η μπάλα έφτασε στον Εμπαπέ που ισοφάρισε (2-2). Ηταν η πρώτη τελική της γαλλικής ομάδας στο β’ μέρος. Τελικά, ο Φιρμίνο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων νίκησε τον Αρεολά, δίνοντας στη Λίβερπουλ μία σημαντική νίκη.

Η επιστροφή της Γαλατασαράι στους ομίλους του Champions League μετά από δύο χρόνια συνδυάστηκε με τη μεγάλη νίκη επί της Λοκομοτίβ Μόσχας με 3-0. Οι Ρώσοι, που επανήλθαν στη διοργάνωση μετά τη σεζόν 2003/2004 δεν έδειξαν κάτι το ιδιαίτερο. Το πρώτο γκολ των Τούρκων πέτυχε ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ, Γκάρι Ροντρίγκες.

Η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στη Μονακό και στην Ατλέτικο Μαδρίτης σε διοργάνωση της UEFA ανέδειξε νικητές τους Ισπανούς. Οι Μονεγάσκοι προηγήθηκαν, αλλά πριν το τέλος του πρώτου μέρους η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε έφερε τα πάνω κάτω και με το τελικό 2-1 μπήκε με το… δεξί στη διοργάνωση.

Έξι σερί ήττες σε ματς ομίλων ήταν πολλές για την Ντόρτμουντ, η οποία επέστρεψε στα «τρίποντα» με το γκολ του Πούλιτσιτς στην έδρα της Μπριζ (1-0).

Ο Άλεξ Τέγες δεν κατάφερε να νικήσει τον Φέρμαν από τη «βούλα» στο 13΄, δεν έγινε το ίδιο και με τον Οτάβιο και η Πόρτο κατάφερε να φύγει αήττητη από το Γκελζενκίρχεν κόντρα στην Σάλκε (1-1).

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Μονακό (Γαλλία)-Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) 1-2

(18΄ Γκραντσί – 31΄ Κόστα, 45΄+1 Χιμένες)

Μπριζ (Βέλγιο)-Ντόρτμουντ (Γερμανία) 0-1

(85΄ Πούλιτσιτς)

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Ιντερ (Ιταλία)-Τότεναμ (Αγγλία) 2-1

(86΄ Ικάρντι, 90΄+2 Βεσίνο – 53΄ Έρικσεν)

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Αϊντχόφεν (Ολλανδία) 4-0

(32΄, 77΄, 87΄ Μέσι, 75΄ Ντεμπελέ)

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Νάπολι (Ιταλία) 0-0

Λίβερπουλ (Αγγλία)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) 3-2

(30΄ Στάριτζ, 36΄ πεν. Μίλνερ, 90΄+1 Φιρμίνο – 40΄ Μενιέ, 83΄ Μπαπέ)

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Σάλκε (Γερμανία)-Πόρτο (Πορτογαλία) 1-1

(64΄ Εμπολό – 75΄ πεν. Οτάβιο)

Γαλατασαράι (Τουρκία)-Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία) 3-0

(9΄ Ροντρίγκες, 67΄ Ντερτιγιόκ, 90΄+4 πεν. Ινάν)