Ρεκόρ με το «καλησπέρα» στο εφετινό Champions League κατέγραψε ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος σημείωσε χατ-τρικ στη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Αϊντχόφεν με 4-0, στο «Καμπ Νου». Καταρχάς, ο Αργεντινός άσσος έφτασε σε αυτό το επίτευγμα για όγδοη φορά στην καριέρα του και έγινε ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες «τριπλέτες» στη διοργάνωση, ξεπερνώντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο, με τον οποίο μοιραζόταν ως τώρα την πρώτη θέση.

Να σημειωθεί ότι η τελευταία φορά που ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της γης είχε πράξει κάτι ανάλογο ήταν πριν από περίπου δύο χρόνια και συγκεκριμένα στις 19 Οκτωβρίου 2016, στο 4-0 των Καταλανών με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Σίτι. Ακόμη, ο Μέσι σκόραρε για 14η συνεχόμενη αγωνιστική περίοδο στο Champions League και έγινε ο τρίτος παίκτης, ύστερα από τους Ράιαν Γκιγκς (16) και Ρουντ Φαν Νίστελροϊ (15), που επιτυγχάνει κάτι ανάλογο.

Ταυτόχρονα έφτασε τα 103 γκολ στο Champions League, με πολύ ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο πως μόνος του έχει σημειώσει περισσότερα τέρματα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της UEFA από όσα οι δύο τελευταίες ομάδες εναντίον των οποίων σκόραρε κατά… ριπάς: η Αϊντχόφεν, συγκεκριμένα, μετρά 102 τέρματα και η Μάντσεστερ Σίτι 101!