Νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Star, η ΝΔ προηγείται σταθερά, με διαφορά 8,8% του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το διάστημα 17 – 19 Σεπτεμβρίου 2018 σε πανελλαδικό δείγμα 1.004 ατόμων και σε αυτήν αξιολογήθηκαν τόσο οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα όσο και του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ.

Αναλυτικότερα, τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου είναι:

ΝΔ 30,9%

ΣΥΡΙΖΑ 22,1%

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 6,5%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6%

ΚΚΕ 5,9%

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 2,6%

ΑΝΕΛ 1,5%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 1,3%

ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,1%

ΠΟΤΑΜΙ 1%

Άλλο κόμμα 3,1%

Δεν αποφάσισα – Δεν απαντώ 14,4%

Λευκό – Άκυρο – Αποχή 3,6%

Παράσταση νίκης στις βουλευτικές εκλογές

Η ΝΔ προηγείται με 48,8% στις απαντήσεις των πολιτών στο ερώτημα “ανεξάρτητα από τις κομματικές σας προτιμήσεις ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές;”.

Συγκεκριμένα, το 65,2% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι θα τις κερδίσει η ΝΔ, έναντι του 16,4% που πιστεύει ότι θα τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Στο ερώτημα “μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας”, το 35,8% απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έναντι 26% που απαντά ο Αλέξης Τσίπρας. Υψηλό είναι όμως και το ποσοστό της απάντησης “κανένας”, που ανέρχεται στο 33,7%.

Αξιολόγηση εμφάνισης Τσίπρα στη ΔΕΘ

Οι πολίτες αξιολόγησαν αρνητικά (μάλλον ή σίγουρα) την εμφάνιση του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ σε ποσοστό 44,5% και θετικά (μάλλον ή σίγουρα) σε ποσοστό 21,8%.

Αξιολόγηση εμφάνισης Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Την εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ οι ερωτώμενοι την αξιολόγησαν θετικά (μάλλον ή σίγουρα) σε ποσοστό 34,7%, ενώ το ποσοστό όσων την αξιολόγησαν αρνητικά (μάλλον ή σίγουρα) ανέρχεται στο 30,3%.

Οι προτάσεις Τσίπρα ή Μητσοτάκη είναι οι περισσότερο πειστικές;

Σε ποσοστό 38,7% οι πολίτες απαντούν ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι περισσότερο πειστικός στις προτάσεις του (μάλλον ή σίγουρα), έναντι 22,9% που πιστεύει το ίδιο (μάλλον ή σίγουρα) για τον κ. Τσίπρα.

Οι προτάσεις Τσίπρα ή Μητσοτάκη βοηθούν τους οικονομικά και κοινωνικά αδύναμους;

Στο ερώτημα “ποιου η πολιτική πρόταση πιστεύετε ότι βοηθά τους οικονομικά και κοινωνικά αδύναμους”, το 31% απαντά η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα (μάλλον ή σίγουρα), ενώ το 28,9% απαντά η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη (μάλλον ή σίγουρα).

Οι προτάσεις Τσίπρα ή Μητσοτάκη στηρίζουν περισσότερο τη μεσαία τάξη;

Οι ερωτηθέντες απαντούν σε ποσοστό 42,4% ότι η πολιτική πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη (μάλλον ή σίγουρα) στηρίζει περισσότερο τη μεσαία τάξη, έναντι ποσοστού 17,9% που πιστεύει ότι η πολιτική πρόταση του Αλέξη Τσίπρα (μάλλον ή σίγουρα) στηρίζει τη μεσαία τάξη.