Ένας από τους στόχους της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας είναι να ενθαρρύνει τους Δήμους να κάνουν παρεμβάσεις μόνιμου χαρακτήρα για την βιώσιμη κινητικότητα. Ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης δίνει το καλό παράδειγμα: όχι απλώς συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας αλλά από τη Δευτέρα προχώρησε σε έργα που αφορούν και το ποδήλατο!

Συγκεκριμένα, τοποθέτησε χώρους στάθμευσης ποδηλάτων σε κρίσιμα σημεία της πόλης, ενώ παράλληλα έχει εντατικοποιήσει τη διαγράμμιση σε διαβάσεις πεζών, τη δημιουργία νέων ραμπών ΑΜΕΑ, με στόχο αφενός την καλύτερη λειτουργία της πόλης και αφετέρου την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Ειδικά για το ποδήλατο δε, ο Δήμος Ηρακλείου σχεδιάζει και άλλα πράγματα και αυτό είναι πολύ ευχάριστο για την κρητική μεγαλούπολη που χρόνια τώρα ταλαιπωρείται από το κυκλοφοριακό. Στο πλάισιο της Εβδομάδας Κινητικότητας έχει ακόμη προγραμματίσει:

-Την Πέμπτη το πρωί στη Λότζια παρουσιάζει εκτός των άλλων και τον σχεδιασμό για το νέο Αυτόματο Σύστημα Κοινοχρήστων Ποδηλάτων.

-Την Παρασκευή 21/9 είναι προγραμματισμένο συμμετοχικό εργαστήρι για τον σχεδιασμό δικτύου κίνησης ποδηλάτου στο Ηράκλειο

-Eπίσης την Παρασκευή και το Σάββατο θα λειτουργεί όλη μέρα «συνεργείο» (από καταστήματα ποδηλάτων) στην Πλατεία Λιονταριών για ένα γρήγορο check up στο ποδήλατο

-Το Σάββατο, 22/9 Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο διοργανώνεται ποδηλατοβόλτα πέριξ των Ενετικών τειχών

Δείτε όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Περισσότερα για τις εκδηλώσεις και στη σελίδα Facebook του Δήμου για την Εβδομάδα Κινητικότητας