Οργή έχει προκαλέσει στο Αγρίνιο ο σοβαρός τραυματισμός στο πρόσωπο 19χρονης, η οποία καθόταν αμέριμνη σε παγκάκι της κεντρικής πλατείας της πόλης, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην πορεία για την επέτειο μνήμης των πέντε ετών από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η κοπέλα δέχτηκε χτύπημα από αιχμηρό βαρύ αντικείμενο στο πρόσωπο, το οποίο δεν έχει ξεκαθαριστεί αν ήταν πέτρα, μάρμαρο ή φωτοβολίδα, όπως αναφέρουν πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται (φωτογραφίες και βίντεο από agrinionews.gr, sinidisi.gr.).

Ο τραυματισμός της είναι πολύ σοβαρός, αν και η ζωή της δεν διατρέχει κίνδυνο, και θα χρειαστεί να υποβληθεί σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων καθώς φέρει πολλαπλά κατάγματα σπλαχνικού κρανίου.

Η νεαρή μεταφέρθηκε αναίσθητη και έχοντας χάσει πολύ αίμα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Η κεντρική πλατεία, όπως προηγουμένως και η πλατεία στον σταθμό του τρένου, μετατράπηκε σε πεδίο μάχης καθώς από την πλευρά των αντιεξουσιαστών εκσφενδονίστηκαν πέτρες και μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και βομβίδες κρότου λάμψης.

Στην πλατεία του Αγρινίου, σε ώρα αιχμής, επικράτησε αναστάτωση και προκλήθηκε μεγάλη ανησυχία για τη νεαρή που χτυπήθηκε με πολλούς διερχόμενους να σπεύδουν για πρώτες βοήθειες.

Η πορεία ξεκίνησε στις 20.30 με αφετηρία την πλατεία Δημάδη και τη συμμετοχή περίπου 200 ατόμων. Κάποιοι εξ αυτών φορούσαν κουκούλες.

Διέσχισε τις οδούς Παπαστράτου, Σουλίου, Δαγκλή, έφτασε μέχρι τη Μαβίλη, όπου σημειώθηκαν τα πρώτα σοβαρά επεισόδια, και ακολούθως οδηγήθηκε στην πλατεία που μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Εκεί τραυματίστηκε και η 19χρονη.

Η αστυνομία προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε τουλάχιστον έξι συλλήψεις. Σε βάρος των νεαρών συλληφθέντων σχηματίστηκαν δικογραφίες και το πρωί θα οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα Αγρινίου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αυτά τα άτομα δεν εμπλέκονται στον τραυματισμό της κοπέλας, με τις έρευνες να συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση. Δεν αποκλείεται μάλιστα ο αριθμός των συλλήψεων να αυξηθεί.

Πηγή: agrinionews.gr, sinidisi.gr