Τους πυρόπληκτους των δήμων Ραφήνας και Μαραθώνα ενισχύει εκ νέου ο φιλανθρωπικός οργανισμός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή», μέσω ειδικού προγράμματος που υλοποιείται με την υποστήριξη και χρηματοδότηση από τον διεθνή ανθρωπιστικό οργανισμό International Orthodox Christian Charities (IOCC).

Από τις πρώτες ώρες της τραγωδίας, κλιμάκιο της «Αποστολής» βρίσκεται καθημερινά στις πληγείσες περιοχές και παραλαμβάνει τις αιτήσεις για ενίσχυση των μόνιμων κατοίκων στους δύο δήμους. Όπως επισημαίνει ο διευθυντής της «Αποστολής», Κωνσταντίνος Δήμτσας, «Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για τη διεύρυνση των δράσεών μας με τον IOCC και σε συνεργασία με τους δήμους Ραφήνας και Μαραθώνα τους διευκολύνουμε να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες των πυρόπληκτων περιοχών».

Το πρόγραμμα ενίσχυσης περιλαμβάνει: προπληρωμένη κάρτα σούπερ μάρκετ αξίας 100 ευρώ, για τις οικογένειες που διέμεναν μόνιμα στις πληγείσες περιοχές των δύο δήμων και οι κατοικίες τους έχουν υποστεί μερικές ή ολικές ζημιές, προπληρωμένες κάρτες αξίας 50 ευρώ για προμήθεια σχολικών ειδών από γνωστή αλυσίδα καταστημάτων για οικογένειες με παιδιά σχολικής ηλικίας που διέμεναν μόνιμα στις πληγείσες περιοχές και προσφορά 150 κάδων απορριμμάτων 1.100 lit στον δήμο Ραφήνας. «Είμαστε ευγνώμονες προς τον International Orthodox Christian Charities- IOCC και την ελληνική Διασπορά των ΗΠΑ. Για άλλη μία φορά, αποδεικνύουν ότι η καρδιά τους είναι κοντά στην πατρίδα των προγόνων τους», δήλωσε ο κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας και πρόσθεσε: «Επί επτά χρόνια, ο IOCC στηρίζει οικονομικά το μεγάλο ανθρωπιστικό και αναπτυξιακό έργο της «Αποστολής», σε όλη την Ελλάδα και τώρα, σε αυτή τη μεγάλη συμφορά για τον τόπο μας, είναι πάλι στο πλάι μας».