Το SEAT Tarraco , είναι το πρώτο όνομα μοντέλου SEAT που επιλέχθηκε μέσω δημόσιας ψηφοφορίας από περισσότερους από 140.000 φίλους της μάρκας.

Έχει μήκος 4,73 μέτρα, ενώ με όπλο το μεγάλο μεταξόνιο του, υπόσχεται ιδιαίτερα άνετους – εκτός από πολυτελείς – χώρους για τους μελλοντικούς επιβάτες του.

Το νέο Tarraco βρίσκεται στην κορυφή της οικογένειας SUV της SEAT, με την φαμίλια να συμπληρώνεται από το μικρότερο Ateca και Arona .

Όπως αναφέρει η φίρμα, το Tarraco ανταποκρίνεται σε οδηγούς που χρειάζονται την πρακτικότητα του χώρου , που συνοδεύεται από την τελευταία λέξη του Ομίλου Volkswagen στον τομέα της τεχνολογίας, του εξοπλισμού και της πλατφόρμας MQB.

Στο εσωτερικό του τις εντυπώσεις κερδίζει το νέο κόκπιτ SEAT Digital που απλοποιεί την παροχή πληροφοριών στον οδηγό και μία μεγάλη οθόνη 8’’ HMI όπου οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μία σειρά από επιλογές συνδεσιμότητας.

Τέλος, το Tarraco θα είναι το πρώτο SEAT που θα διαθέτει λειτουργία ελέγχου με χειρονομίες (όταν είναι εξοπλισμένο με 8’’ Navigation Plus).

Όλοι οι κινητήρες έχουν εύρος ισχύος από 150 έως και 190 ίππους. Τα μοτέρ βενζίνης ξεινούν από τον 1.5 λίτρων TSI 150 ίππων με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και ένας 2.0 λίτρων 190 ίππων 4Drive με 7τάχυτο κιβώτιο DSG. Οι κινητήρες πετρελαίου είναι 2.0 λίτρων TDI 150 ίππων,  εμπροσθιοκίνητο με κιβώτιο 6 ταχυτήτων ή 4Drive με 7τάχυτο κιβώτιο DSG και ένας 2.0 λίτρων TDI 190PS 4Drive με 7τάχυτο κιβώτιο DSG.

Το νέο SEAT Tarraco διαθέτει όλα τα συστήματα υποβοήθησης που απαιτούνται για να κάνουν την οδήγηση πιο άνετη και ασφαλή, ακόμα και στις πιο απαιτητικές συνθήκες οδήγησης. Τα ευρέως γνωστά συστήματα όπως Lane Assist και Front Assist είναι στάνταρ στην Ευρώπη, ενώ είναι διαθέσιμα και προαιρετικά συστήματα όπως τα Blind Spot Detection, Traffic Sign Recognition, Traffic Jam Assist, ACC (Adaptive Cruise Control), Light Assist και Emergency Assist.