Η Nissan σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Σχεδίασης του Σάο Παολο (Istituto Europeo de Design – IED SP) δίνει …φτερά στους νέους υποψήφιους σπουδαστές ώστε να παρακολουθήσουν το μάθημα σχεδιασμού του Ινστιτούτου, για την αυτοκινητοβιομηχανία.

Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Ινστιτούτου που μια αυτοκινητοβιομηχανία προσφέρει αυτό το είδος ευκαιρίας στους φοιτητές του.

Η συνεργασία αυτή θα επιτρέψει επίσης μια διεύρυνση στο πρόγραμμα σπουδών, προσφέροντας στους  φερέλπιδες σχεδιαστές αυτοκινήτων στη Βραζιλία, πρόσβαση στις τάξεις του μαθήματος.

Το μάθημα Automotive Design, το οποίο διαρκεί ένα χρόνο με τα μαθήματα να παραδίδονται  σε εναλλασσόμενα Σαββατοκύριακα, επικεντρώνεται σε σχεδιαστές και άλλους επαγγελματίες που επιθυμούν να επεκτείνουν τις γνώσεις τους στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και να εισέλθουν στο επάγγελμα αυτό.

Στο τέλος κάθε εξαμήνου, οι μαθητές θα κληθούν να δημιουργήσουν ένα έργο που θα σχετίζεται άμεσα με τη Nissan.

Η τάξη απαρτίζεται από  15 μαθητές.  Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε από τις  13 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως  τις 23 Σεπτεμβρίου, ενώ τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 20 Οκτωβρίου.