Τρία, δύο, ένα… και το Champions League της σεζόν 2018-2019 ανοίγει τις πόρτες του. Το βράδυ της Τρίτης (18/09) έχουμε σέντρα στην 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων και ανάμεσα στις 32 ομάδες που δίνουν το «παρών» βρίσκεται η ΑΕΚ, η οποία πέρασε τα εμπόδια των Σέλτικ και Βίντι.

Ο ΠΑΟΚ έδωσε τη μάχη του, απέκλεισε δύο εξαιρετικά δύσκολους αντιπάλους (Βασιλεία, Σπαρτάκ Μόσχας), ωστόσο το εμπόδιο της Μπενφίκα ήταν απροσπέλαστο. Πάνω που ο νέος τριετής κύκλος (2018-2021) άνοιξε και επέφερε σαρωτικές αλλαγές, οι οποίες επηρεάζουν άμεσα το ελληνικό ποδόσφαιρο, μπορούμε να μιλάμε με περίσσια σιγουριά για επίτευγμα, από τη στιγμή που ελληνική ομάδα πατάει το πόδι της στους ομίλους.

Το σενάριο που έλεγε ότι θα βρίσκονταν δύο ελληνικές σε αυτούς, καταλαμβάνοντας τα δύο από τα έξι εισιτήρια που διεκδικήθηκαν στα φετινά προκριματικά, ήταν σχεδόν ονειρικό και τελικώς δεν έγινε και πραγματικότητα.

Ναι, οι 26 από τις 32 ομάδες των ομίλων είχαν εξασφαλισμένη τη συμμετοχή τους σε αυτούς, οι περισσότερες εκ των οποίων, μάλιστα, άνηκαν στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Πιθανότατα μιλάμε και για το στοιχείο που τονίζει εντονότερα από κάθε άλλο την ελιτίστικη μορφή που παίρνει το νέο Champions League. Τι άλλο αλλάζει;

Διαβάστε περισσότερα εδώ