Και ξαφνικά ανοίγει θέμα Παπαχριστόπουλου στους ΑΝΕΛ, λίγες ώρες μετά τη δήλωση Καμμένου ότι θα επιβάλλει κομματική πειθαρχία αν έρθειστη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών. Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων εκφράζει πλέον δημόσια τη διαφοροποίησή του κι επί της ουσίας προαναγγέλλει στήριξη Τσίπρα για την κύρωση της συμφωνίας.

«Δεν θέλω να ρίξω λάδι στη φωτιά. Η διαφοροποίησή μου για το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών είναι εμφανής, δεν έχω κρυφτεί. Το έχω πει σε όλους τους τόνους και με τον πιο επίσημο τρόπο στην κοινοβουλευτική μου ομάδα, ότι είναι ένα θέμα, που πρέπει να λυθεί, κι αυτό είναι καλό για τη χώρα.

Διαφωνώ με αυτό που είπε ο κ. Καμμένος, ότι θα ρίξει την κυβέρνηση» τόνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS 103,6, ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

«Να σας πω πάντως, ότι εγώ τον Πάνο Καμμένο τον σέβομαι, έχει συγκρουστεί μετωπικά με τη διαπλοκή και δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί του. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι και η Βόρεια Ελλάδα έχει να κερδίσει από τη συμφωνία και η FYROM και η Σερβία. Πιστεύω ότι είναι μία επιλογή ανάπτυξης. Όσοι διαβάσουν με προσοχή τη συμφωνία, μπορεί να αλλάξουν γνώμη, ίσως όχι όλοι…»

Ερωτηθείς, αν είναι πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Παπαχριστόπουλος απάντησε:

«Ακούω αυτά που λέγονται και γράφονται, αλλά δεν έχω μιλήσει ποτέ με κανέναν από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει καμία συμφωνία παρασκηνίου. Πιστέψτε με, δεν έχω κανένα πρόβλημα να πάω και σπίτι μου. Κάποιοι, δεν μπήκαμε στη Βουλή για να κάνουμε δημόσιες σχέσεις με αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα, ούτε για να πλουτίσουμε.

Συμφωνίες παρασκηνίου δεν έκανα και δεν πρόκειται να κάνω. Αγαπάω όμως τους ανθρώπους που χτυπάνε τη διαφθορά και τη διαπλοκή και δεν με ενδιαφέρει τι «ταμπέλα» έχουν, όπως ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος.

Σε ερώτηση αν παραμένει ΑΝΕΛ ο ο κ. Παπαχριστόπουλος είπε:

«Η διαφοροποίησή μου για τη συμφωνία των Πρεσπών είναι καίριο θέμα, είναι πολύ κεντρική διαφωνία. Δεν σας κρύβω ότι εξαιτίας του θέματος αυτού, κάπου αισθάνομαι λίγο έξω, δεν σας το κρύβω. Δεν έχω καμία επαφή, δεν πολυμιλάμε, στις υποχρεώσεις μου βέβαια είμαι τυπικός. Αισθάνομαι λίγο «παγωμένα», κάπου έχω «παγώσει».