Ο ειδικός φρουρός που «πρωταγωνιστεί» στο βίντεο-ντοκουνμέντο της επίθεσης του Ρουβίκωνα που σημειώθηκε τη Δευτέρα στην πρεσβεία του Ιράν στο Ψυχικό, όπως και ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ψυχικού, δέχθηκαν τις πρώτες ποινές για την αδικαιολόγητες εικόνες που καταγράφηκαν σε επίμαχο βίντεο που αναρτήθηκε από την αναρχική ομάδα, σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες, ο ειδικός φρουρός μεταφέρθηκε στις πεζές περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας ενώ ο διοικητής του ΑΤ Ψυχικού μετακινήθηκε στο Τμηήμα Μεταγωγών. Οι δυό τους, μέχρι να ολοκληρωθεί η Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το επίμαχο περιστατικό, μετακινήθηκαν επί τω δυσμενεστέρω απευθείας από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του.

Πρόκειται για μια διαδικασία που ξεκίνησε αρχικά για τις περιπτώσεις ΕΔΕ κατά αστυνομικών που ασχολούνται με το οικονομικό έγκλημα και στη συνέχεια επεκτάθηκε και για άλλες υπηρεσίες.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος πως ο διοικητής του ΑΤ Ψυχικού πριν βρεθεί στη θέση αυτή, υπηρετούσε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων την περίοδο των ερευνών για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, με πληροφορίες να θέλεουν πως ηυ μετακίνησή του αυτή έγινε, γιατί ως «αδιάφθορος» είχε κατηγορήσει πολλούς αξιωματικούς για εμπλοκή με τη Χρυσή Αυγή, χωρίς τελικά να αποδειχθεί κάτι για τους περισσότερους.