Αξίωση αποζημίωσης για απώλεια εσόδων, από τη μη τοποθέτηση καντινών -για δεύτερη χρονιά φέτος- σε επιτρεπόμενη για μίσθωση παραλία της περιοχής, εγείρει από την οικεία Κτηματική Υπηρεσία και το Υπουργείο Οικονομικών, ο δήμος Κρωπίας.

Ωστόσο, η δημοτική Αρχή αναγνωρίζει ότι αιτία για τον αποκλεισμό του δήμου, από κάθε παρόμοια δράση εκμετάλλευσης αποτελεί «η λανθασμένη πολιτική απόφαση της δημοτικής περιόδου το 2007, να μετατρέψει την υπάρχουσα τότε Δημοτική Επιχείρηση σε Κοινωφελή αντί σε Ανώνυμη Εταιρία, όπως έπραξε ο όμορος δήμος Σαρωνικού ο οποίος εκμισθώνει καντίνες με συμφωνητικά διετίας ή τριετίας.

Επίσης, σημειώνεται ότι μεγάλο τμήμα του παραλιακού μετώπου που αναλογεί στο δήμο, (από Σκαλάκια Αλθέας έως και την Αγ. Μαρίνα), έχει χαρακτηριστεί ως απολύτου προστασίας αρχαιολογική περιοχή και απαγορεύεται η τοποθέτηση καντινών, ομπρελών και ξαπλώστρων από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Για τους λόγους αυτούς, καταλήγει η ανακοίνωση, «ο δήμος Κρωπίας αξιώνει αποζημιώσεις για τα χαμένα έσοδα Δημοσίου και δήμου».