Στις μελλοντικές κινήσεις της κυβέρνηση Κόντε στην οικονομική πολιτική αναφέρθηκε ο αρμόδιος υπουργός Τζοβάνι Τρία κατά το «Forum Bloomberg» που οργανώνεται σήμερα στο Μιλάνο.

«Ετοιμάζουμε μελέτη, η οποία βρίσκεται σε ιδιαίτερα προχωρημένο στάδιο, για να μειώσουμε το φορολογικό βάρος που σηκώνει η μεσαία τάξη, διατηρώντας διαχειρίσιμη την δημοσιονομική ισορροπία», τόνισε ο ιταλός τεχνοκράτης υπουργός Οικονομικών. Μια κίνηση που ξεπερνά, όπως εξήγησε, την προεκλογική δέσμευση της Λέγκα για υιοθέτηση μιας και μόνο φορολογικής κλίμακας.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών της Ρώμης τόνισε ότι η Ιταλία θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις της για τη μείωση του δημόσιου χρέους της, με παράλληλο στόχο, όμως, να αυξηθούν 30% οι δημόσιες επενδύσεις, ποσοστό που περικόπηκε τα τελευταία χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, ο Τζοβάνι Τρία θεωρεί ότι «οι δημόσιες επενδύσεις πρέπει να καταφέρουν να αγγίξουν και πάλι βραχυπρόθεσμα το 3% του ΑΕΠ της χώρας».

Ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας Λουίτζι Ντι Μάιο, τέλος, επέμεινε και σήμερα ότι στον επόμενο κρατικό προϋπολογισμό θα πρέπει να περιλαμβάνεται οπωσδήποτε και το «εισόδημα του πολίτη», με αύξηση του μηνιαίου εισοδήματος συνταξιούχων και ανέργων στα 780 ευρώ τον μήνα.