Το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής αποκάλυψε  στο Σαν Φρανσίσκο η Audi. Είναι το e-tron, ένα καθαρόαιμα ηλεκτρικό μοντέλο με SUV χαρακτηριστικά, ταμένο στις καθημερινές μετακινήσεις, μικρές ή μεγάλες.

Κάτω από το καπό του δεσπόζουν δύο ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες, που εκτός ότι είναι πλήρως αθόρυβοι, χαρακτηρίζονται και για τις μηδενικές εκπομπές CO2.

   

Η τοποθέτηση των μπαταριών χαμηλά και στο κέντρο του αυτοκινήτου συμβάλει στο να κρατιέται χαμηλό το κέντρο βάρους του οχήματος, αποδίδοντας σπορ χαρακτηριστικά την οδική του συμπεριφορά.

Άλλο ένα σημαντικό, ότι εξαιτίας των από επιβραδύνσεων του – σε ποσοστό 90% –  το          e-tron ανακτά ενέργεια αποκλειστικά μέσω των ηλεκτροκινητήρων του, ενώ φτάνει το μέγιστο βαθμό ανάκτησης ενέργειας σε συνδυασμό με το ενσωματωμένο ηλεκτροϋδραυλικό σύστημα πέδησής του.

Στα υπόλοιπα σημεία, το Audi e-tron είναι ένα άνετο, οικογενειακό μοντέλο, που είναι ιδανικό τόσο για την μετακίνηση μέσα στην πόλη, όσο και στα ταξίδια!

Η διασύνδεση του Audi e-tron περιλαμβάνει τα πάντα, όπως την πληρέστατη πλοήγηση με τον προγραμματισμό διαδρομής που προβάλλει την ενδεδειγμένη διαδρομή με τα απαραίτητα σημεία φόρτισης, την αυτόματη τιμολόγηση για τη χρήση των φορτιστών και με τον έλεγχο εξ αποστάσεως που μπορεί να γίνει από ένα απλό smartphone. Πληρέστατος και ο αριθμός των συστημάτων υποβοήθησης , όπως το efficiency assist που περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό και ενισχύει την οικονομική οδήγηση έως το adaptive cruise assist, το σύστημα μπορεί επίσης να επιβραδύνει και να επιταχύνει το ηλεκτρικό SUV προβλέποντας τις συνθήκες.

Το νέο μοντέλο αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική του καριέρα στα τέλη του 2018, αρχής γενομένης από την Ευρώπη.