Κάποιοι άνθρωποι είναι… αγύριστα κεφάλια, δύσκολα αλλάζουν γνώμη για κάτι, ενώ άλλοι είναι πιο διαλλακτικοί, αν και την υποχώρηση την χρεώνουν έξτρα! Στη συμπεριφορά αυτή η αστρολογία παίζει το ρόλο της. Εχουμε και λέμε:

Ο Κριός είναι ο μεγαλύτερος ξεροκέφαλος του ζωδιακού κύκλου. Πεισματάρης μέχρι εκεί που δεν παίρνει ακόμη κι αν όλα δείχνουν ότι έχει άδικο, πετάει ένα εμένα αυτή είναι η γνώμη μου και αν θέλεις ακολουθείς και καθάρισε. Βέβαια, συχνά πυκνά θα κάνει και τα χατίρια των άλλων αλλά με έξτρα… χρέωση. Τώρα αν του γλυκομιλήσεις και του ζητήσεις κάτι «σαν χάρη για μένα…» μπορεί και να ενδώσει.

Ο Ταύρος είναι πεισματάρης αλλά θα υποχωρήσει για να μην κακοκαρδίσει κάποιον που αγαπάει. Αρκεί να μην είναι σε βάρος της προσωπικής του καλοπέρασης. Σε περίπτωση που του επιβάλλουν κάτι θα κάνει υπομονή, αλλά κάποια στιγμή θα εκραγεί… και θα λειτουργήσει σαν ταύρος εν υαλοπωλείο! Θα αλλάξει γνώμη για κάτι εάν του εξηγήσεις τυχόν κινδύνους από μια απόφασή του.

Ο Δίδυμος με τη γνωστή του ευφράδεια θα σε κάνει να νομίζεις πως θα γίνει χαλί για να πατήσεις. Στα λόγια, βέβαια, γιατί στην πράξη προηγείται εκείνος. Το δικό σου χατίρι θα στο κάνει σε επόμενη φάση, κάπου στο μακρινό μέλλον! Εκτός και αν τον πείσεις  τονίζοντας ότι είναι όλα όπως τα λέει αλλά  παίζει και κάτι άλλο, πιο εξτρίμ.

Ο Καρκίνος αφού σου αποδείξει με επιχειρήματα ότι σκέφτεσαι μόνο τον εαυτό σου, και αφού γκρινιάξει σπάζοντάς σου τα νεύρα, θα υποχωρήσει. Για να γλιτώσεις τη σκηνή πες του απλά, όπως θέλεις, αλλά να ξέρεις εμένα αυτό με στενοχωρεί πάρα πολύ…

Ο βασιλιάς Λέοντας δεν καταφέρνει απλά να κάνει τους πάντες να υποκύπτουν στα καπρίτσια του, τους πείθει κιόλας ότι όλα γίνονται για τη δική τους ευχαρίστηση! Αν τον πείσεις ότι έχει πάντα τον τελευταίο λόγο, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση μήπως θα έπρεπε… μπορεί και να τον καταφέρεις να σου κάνει τη χάρη.

Ο Παρθένος για το καλό της σχέσης θα κάνει στον σύντροφό του πολλά χατίρια. Ωστόσο αν καταχραστείς την καλοσύνη του θα μετανιώσεις την ώρα και τη στιγμή που κατάφερες να περάσει το δικό σου. Εκτός και αν του ανέλυσες γιατί πρέπει να αλλάξει γνώμη για κάτι.

Ο Ζυγός είναι ο άνθρωπος που λέει πάντα ναι. Ας γύρισε μόλις από τη δουλειά πτώμα θα σε πάει τη βόλτα που θέλεις και θα κάνει ότι επιθυμείς. Απόλαυσέ τη φάση για όσο κρατήσει γιατί οι περισσότεροι που… ξεχνιούνται  στο περίπτερο είναι Ζυγοί. Τον τουμπάρεις ρωτώντας  αν κάτι το σκέφτηκε καλά.

Ο Σκορπιός υποχωρεί μόνο αν ο άλλος έχει να του προτείνει κάτι που να τον ιντριγκάρει. Αν σου κάνει τη χάρη θα περιμένει ανταπόδοση. Απέφυγε τα εσύ ότι πεις γιατί τον κουράζουν οι άνθρωποι που δνε παλεύουν για την άποψή τους. Το θέμα είναι να ξέρεις και να χάνεις.

Ο Τοξότης δεν κάνει συμβιβασμούς. Κάνει αυτό που θέλει. Αν έχεις αντίρρηση, θα σε κοιτάξει με έντονο βλέμμα και μετά θα συνεχίσει να κάνει αυτό που αποφάσισε σαν να μην έγινε τίποτα. Αν εσύ καταπιέζεσαι αυτό είναι δικό σου πρόβλημα. Επρεπε να πεις κάτι, έστω δες το κι από μια διαφορετική σκοπιά.

Ο Αιγόκερος δίνει προτεραιότητα στις δικές του ανάγκες, παραχωρώντας κάποιο μερίδιο και στους άλλους. Μόνο αν αγαπάει αληθινά θα υποχωρήσει.

Ο Υδροχόος θεωρητικά πιστεύει στην ομοφωνία, αλλά πρακτικά περιμένει από τον άλλο να κάνει τις απαραίτητες υποχωρήσεις για το καλό της σχέσης. Με πολύ συζήτηση μπορεί και να καταφέρεις να του αλλάξεις γνώμη.

Τον Ιχθύ θα βαρεθείς να τον ακούς να λέι ότι πεις εσύ και μετά να τον βλέπεις να κάνει το δικό του και στη συνέχεια τον ανήξερο… Τι να πεις! Λίγο θέατρο δεν βλάπτει.