Αγνοια δηλώνει στην κατάθεσή της η μητέρα του βρέφους που βρέθηκε νεκρό στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας, όπου πρόσεχε και το άλλο ανήλικο παιδί της το οποίο νοσηλευόταν με κάταγμα στο χέρι.

Η μάνα με το βρέφος βρίσκονταν στο νοσοκομείο καθώς νοσηλευόταν με κάταγμα το άλλο παιδί της οικογένειας, ηλικίας τριών ετών. Το πρωί της Κυριακής η γυναίκα συνειδητοποίησε ότι το μωρό της που κρατούσε στην αγκαλιά είχε πεθάνει.

Η ίδια περιέγραψε στον ΑΝΤ1 εκείνες τις στιγμές: «Οπως σηκώθηκα να πάω τουαλέτα, εκεί που πήγα να ταΐσω τη μικρή και τι βλέπω; Είχε μελανιάσει, είχε παγώσει πολύ. Την παίρνω και την πάω στη γιατρίνα», είπε, προσθέτοντας ότι αναγκάστηκε να πάρει το μωρό μαζί της καθώς δεν είχε που να το αφήσει.

Ο πατέρας: Μου είπε ότι πέθανε στην αγκαλιά της

Από την πλευρά του, ο πατέρας του βρέφους περιέγραψε τις δραματικές στιγμές της οικογένειας. «Πήγα και τη βρήκα το πρωί και μου είπε ότι πέθανε το παιδί στην αγκαλιά της. Τραγωδία!».

Η μάνα δήλωσε άγνοια για τα αίτια του θανάτου στην κατάθεσή της στην αστυνομία. Περιέγραψε πώς ξύπνησε το πρωί, πώς του έφτιαξε το γάλα και πως ενημέρωσε τη γιατρό μόλις διαπίστωσε ότι το μωρό δεν είχε τις αισθήσεις του.

Οι γιατροί έκαναν αγωνιώδεις προσπάθειες να το επαναφέρουν αλλά ήταν ήδη αργά.

Εξετάζεται η πιθανότητα να το πλάκωσε η μητέρα στον ύπνο της και το μωράκι να πέθανε από ασφυξία.

Η ίδια, πάντως, αφέθηκε ελεύθερη και περισσότερο φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει η νεκροψία καθώς και η συνεχιζόμενη έρευνα της αστυνομίας.