«Θα υπάρξει πλειοψηφία για την προεδρική εκλογή του 2020. Αλλά πριν την εκλογή θα υπάρξει αλλαγή του εκλογικού νόμου», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς σχετικά κατά τη διάρκεια της 83ης ΔΕΘ.

Δήλωσε κατηγορηματικά αρνητικός στο  ενδεχόμενο μεγάλου συνασπισμού με τον ΣΥΡΙΖΑ , τονίζοντας , όμως, πως δεν θα αφήσει τη χώρα ακυβέρνητη και να οδηγηθεί σε δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική. Εκτίμησε, παράλληλα, πως  την επόμενη ημέρα των εκλογών θα υπάρχει ψήφος εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση που δεν θα περιλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, ερωτηθείς για την επόμενη ημέρα των εκλογών και αν ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναινούσε σε ένα μεγάλο συνασπισμό, είπε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση  «να συμφωνήσω σε ένα μεγάλο συνασπισμό που να περιλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Θα κοιτάξω να επιδιώξω κοινοβουλευτικές και πολιτικές συγκλήσεις ακόμα και σε  αυτοδυναμία. Σε διαφορετική περίπτωση, είπε, η χώρα θα μείνει ακυβέρνητη και θα οδηγηθεί σε δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική.

Η πρόθεσή μας είναι να βάλουμε και στην κυβέρνηση πρόσωπα από την κεντροαριστερά. Αλλά και πριν από αυτό, θα βάλουμε πρόσωπα από την κεντροαριστερά στα ψηφοδέλτιά μας και οι πολίτες θα αποφασίσουν για τη σύνθεση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για λελογισμένα μικρότερο κυβερνητικό σχήμα και πρόσωπα άξια να κάνουν τη δουλειά. «Θα κυβερνήσω με τους πιο άξιους και θα κοιτάξω και πέρα από τα στενά πλαίσια της ΝΔ» απάντησε σε ερώτηση με ποιους θα κυβερνήσει. Επεσήμανε ότι το χαρτοφυλάκιο Μακεδονίας- Θράκης θα διατηρηθεί.