Εγγραφό που κατατέθηκε στη δίκη της Χρυσής Αυγής και αφορά σε παράνομο οπλισμό «καίει» τον Νίκο Μιχαλολιάκο και άλλα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης.

Τα στοιχεία έφερε στη δημοσιότητα ρεπορτάζ της Real News και κάνει λόγο για μεγάλο αριθμό όπλων που είχαν στην κατοχή τους παράνομα ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής και τα «πρωτοπαλίκαρά» του.

Οι εκθέσεις τις εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης της Ελληνικής Αστυνομίας δείχνουν ότι τουλάχιστον 16 όπλα βρέθηκαν στα σπίτια των στελεχών χωρίς καμία σχετική νόμιμη άδεια. Με τα συγκεκριμένα έγγραφα καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί της οργάνωσης ότι δεν βρέθηκε οπλισμός στους ελέγχους που έγιναν από τις αρχές.

Πιο συγκεκριμένα στις έρευνες του 2013, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στο σπίτι του Νίκου Μιχαλολιάκου εντοπίστηκαν τρία παράνομα όπλα και 248 φυσίγγια. Ακόμα μεγαλύτερο οπλοστάσιο είχε στην οικία του ο βουλευτής Νίκος Μίχος. Σε σωματικό έλεγχο που του έγινε βρέθηκε ένα πιστόλι, ενώ στο σπίτι του εντοπίστηκαν ένα ημιαυτόματο πιστόλι και ένα ακόμη λειόκανο Maverick που είχε υποστεί τροποποιήσεις ώστε να μην χαρακτηρίζεται ως κυνηγετικό αλλά ως όπλο.

Οι μετασκευές όπλων αποτελεί συνήθη πρακτική στα μέλη της οργάνωσης καθώς και ο Γιάννης Λαγός είχε στην κατοχή του ένα όπλο κρότου-λάμψης που είχε υποστεί τροποποιήσεις και χαρακτηρίζεται κανονικό ραβδωτό όπλο αλλά και ο Ηλίας Κασιδιάρης. Στο σπίτι του τελευταίου βρέθηκε ένα λειόκαννο αλλά και μια επαναληπτική καραμπίνα Maverick. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και ο Ηλίας Παναγιώταρος, το όπλο του οποίου πυροβόλησε τουλάχιστον 10 φορές στην κηδεία του Ντερτιλή το 2013.

Εντύπωση προκαλεί όμως και ο οπλισμός που βρέθηκε στο σπίτι της ανθυπαστυνόμου Βενετίας Πόπορη στον Πειραιά. Η 47χρονη, που κατηγορείται ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, βρέθηκε να κατέχει ένα γερμανικό περίστροφο, ένα ημιαυτόματο Glock 30 , 176 μη κυνηγετικά φυσίγγια, δύο σιδηρογροθιές και ένα κινέζικο ξιφίδιο.