Πρόβα πρωθυπουργίας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η παρουσία του το Σάββατο στη ΔΕΘ καθώς πλήθος κόσμου τον περίμενε στις εγκαταστάσεις της Εκθεσης από νωρίς το πρωί. Η μεγάλη υποδοχή αλλά και τα ασταμάτητα φλας των φωτογραφικών μηχανών, ξένισαν και τον ίδιο, μιας και όπως παρατήρησε φέτος τα τηλεοπτικά συνεργεία είναι περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά.

Από την στιγμή που ξεκίνησε την επίσκεψή του στα περίπτερα της ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν κυκλωμένος από δεκάδες φωτογράφους και κάμεραμεν, που κατέγραφαν τις αντιδράσεις του κόσμου που του έδιναν συγχαρητήρια και προσπαθιούσαν να φωτογραφηθούν μαζί του. Στο πλευρό του Κ. Μητσοτάκης βρέθηκε και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει το σχέδιο διακυβέρνησης της Ελλάδας, εκθέτοντας σγκεκριμένες προτάσεις για τη χώρα σ’ έναν κόσμο που αλλάζει και μια Ευρωπαϊκή Ένωση που εξελίσσεται.

Στις  20:00 μ.μ. στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης,  με σύνθημα «Γίνεται, μπορούμε», ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα περιγράψει τους άξονες δια των οποίων η Ελλάδα θα γίνει πρωταγωνίστρια των εξελίξεων και δεν θα μείνει στους ηττημένους της νέας εποχής.

Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να καταδείξει την αντίθεση με τον πολιτικό του αντίπαλο, Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, «έχει όραμα και ρεαλιστικό, συγκροτημένο σχέδιο», ενώ ο πρωθυπουργός έχει «όραμα, χωρίς σχέδιο».

Στην αποψινή ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί σε θέματα, όπως τα εισοδήματα, η ανεργία, η ανασφάλεια, οι φόροι και τα χρέη. Συγκεκριμένα, θα αναλύσει την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη χώρα, με έμφαση σε έξι κεντρικούς άξονες: Οικονομία, θεσμούς, Ασφάλεια, Παιδεία, διεθνή παρουσία της Ελλάδας και την ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών.

Ο κ. Μητσοτάκης άλλωστε έχει καταστήσει εδώ και καιρό γνωστή την πρόθεσή του να εφαρμοστεί μια οικονομική πολιτική με συστατικά στοιχεία τη μείωση των φόρων και των εισφορών. Για παράδειγμα, προτείνει τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε ορίζοντα διετίας, ενώ έχει υποσχεθεί και μείωση ασφαλιστικών εισφορών για όλους σε βάθος τετραετίας.

Ακόμα, προτείνει μείωση του εισαγωγικού συντελεστή στη φορολογία φυσικών προσώπων για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ, από 22% στο 9%, μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από 29% στο 20%, μείωση του ΦΠΑ στον Τουρισμό στο 11%.

Στην ομιλία του πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να κάνει και ειδική αναφορά στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ως μέσο στήριξης των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων.