Λίγε ώρες μετά το τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου το οποίο αναφέρεται σε συμφωνία Θεσμών – κυβέρνησης για τη μη περικοπή των συντάξεων προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στα κόμματα της αντιπολίτευσης καθώς διέψευσαν ότι είχαν οποιαδήποτε σχετική ενημέρωση, έρχεται δημοσίευμα του Reuters όπου τονίζει ότι δεν υπάρχει συμφωνία δανειστών – Αθήνας.

Επικαλούμενο πηγές με γνώση των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων, το Reuters αναφέρει ότι δεν έχει υπάρξει κατάληψη στις διαπραγματεύσεις για το συνταξιοδοτικό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας πιθανώς «παγώνουν» την άμεση έγκριση για αναστολή του μέτρου περικοπών των συντάξεων από την έναρξη του νέου έτους, καθώς ολοκλήρωσαν την πρώτη τους αποστολή στην Αθήνα στο πλαίσιο της εποπτείας μετά το πρόγραμμα.

Πηγή που επικαλείται το Reuters τονίζει πως είναι πρώιμη η φημολογία που θέλει την Αθήνα να έχει συμφωνήσει με τους θεσμούς για ακύρωση των περικοπών στις συντάξεις. Κατά την ίδια πηγή, είναι ακόμη απαραίτητο να γίνει καλή δουλειά.

Δεύτερη πηγή ανέφερε εξάλλου ότι δεν υπήρξε κάποια κατάληξη στις συζητήσεις για το ασφαλιστικό.

Η Αθήνα έχει δεσμευθεί για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 3,5% έως το 2022. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως αναφέρει το Reuters, θέσπισε νομοθετικές διατάξεις για περικοπές των συντάξεων και αυξήσεις φόρων από το 2019 και το 2020 αντιστοίχως, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει ότι τα μέτρα αυτά δεν είναι απαραίτητα, δεδομένου ότι υπερέβη τους δημοσιονομικούς της στόχους.

Διαβάστε επίσης

Συντάξεις : Τι τρέχει με το τηλεγράφημα του ΑΠΕ και γιατί διαψεύδει η αντιπολίτευση