Ένα τζιν που ταιριάζει στο σωματότυπό σου και αναδεικνύει τις αναλογίες σου, συνδυασμένο κατάλληλα (π.χ. με ένα t-shert ή ένα αθλητικό μπλουζάκι και σακάκι) και με τα ανάλογα αξεσουάρ, σε βγάζει ασπροπρόσωπη σε διαφορετικές περιστάσεις, όλες τις ώρες της ημέρας. Πως όμως επιλέγεις τζιν;

Αφού θυμίσουμε ότι τα κεντημένα τζιν με minimal σχέδια ή πέρλες ή πούλιες, μπαλώματα στις τσέπες και όχι μόνο θα φορεθούν κι εφέτος, σημείωσε κάποια απλά βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις ανάλογα με τον σωματότυπό σου, ώστε να πραγματοποιήσεις την τέλεια αγορά.

Αν έχεις σώμα με καμπύλες και λεπτή μέση τύπου κλεψύδρα, καλύτερα είναι να επιλέξεις ένα ψιλόμεσο skinny τζιν, κατά προτίμηση σκουρόχρωμο, χωρίς ξεβάμματα, που κολακεύει το σώμα σου.

Αν διαθέτεις λεπτό κορμό και πιο ανοιχτή περιφέρεια δηλαδή σωματότυπο αχλάδι, προτίμησε επίσης μονόχρωμο τζιν, με κανονική ή και ελαφρώς ψηλή μέση, ελαστικό στο πάνω μέρος για να αγκαλιάζει χωρίς να στριμώχνει τις καμπύλες σου, που από τη γάμπα και κάτω ανοίγει και σταματώντας κατά προτίμηση στο ύψος του αστραγάλου. Επίσης μπορείς να φορέσεις καμπάνα ή να προτιμήσεις τζιν τύπου bootcut.

Αν είσαι μικροκαμωμένη επέλεξε ένα τζιν παντελόνι – καμπάνα ή skinny τζιν, με κανονική μέση ή κια χαμηλή αν σου αρέσει. Σχέδια με σκισίματα ή ρεβέρ κάνουν πιο ωραίο το αποτέλεσμα ενώ μπορείς να το φορέσεις και με ψηλοτάκουνα.

Μία ψηλόλιγνη σιλουέτα υποστηρίζει όλα τα σχέδια. Προτίμησε τα τζιν τύπου καμπάνα, αλλά και το ψηλόμεσο τζιν μέχρι τον αστράγαλο. Αν το σώμα σου δεν έχει καθόλου καμπύλες, παραπέμπει σε μπανάνα, δοκίμασε τα τζιν με κανονική ή και χαμηλή μέση και ίσια γραμμή, αλλά και ένα φαρδύ boyfriend τζιν ή ένα statement τζιν παντελόνι με prints.

Τέλος αν έχεις πλούσιο μπούστο, γεμάτη μέση, και αδύνατα πόδια, δηλαδή σιλουέτα μήλο, τότε επέλεξε ένα skinny ελαστικό τζιν, καλύτερα σκουρόχρωμο, που θα αναδείξει τα πόδια σου και συνδυάζεται με πιο χαλαρά tops. Αν θέλεις να προσθέσεις ύψος και να καλύψεις την κοιλίτσα, διάλεξε ψηλόμεση καμπάνα και φόρεσέ την με τακούνι.

Οσον αφορά στην ελαστικότητα δοκίμασε και αυτό με 2-4% ελαστάνης στη σύνθεση. Απόλαυσε τις δοκιμές και καλές αγορές.