Βρισκόμαστε στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και ο Αλέκος Σακελλάριος αντιμετωπίζει ένα τεράστιο πρόβλημα ενώ ετοιμάζεται να ξεκινήσει τα γυρίσματα του «Η Αλίκη στο ναυτικό» (βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1961 και έκανε πάταγο κόβωντας μόνο στην πρώτη προβολή της στην Αθήνα 213.409 εισιτήρια).

Οι δύο μεγάλοι πρωταγωνιστές του Αλίκη Βουγιουκλάκη και Δημήτρης Παπαμιχαήλ που είχαν συνεργαστεί στην «Αστέρω» αλλά και στην μεγάλη επιτυχία του 1959 «Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο«, είναι τσακωμένοι.

Στην κυριολεξία δεν μιλιούνται μεταξύ τους και φυσικά χωρίς να φτιάξει η κατάσταση ανάμεσά τους δεν γίνεται να προχωρήσει η ταινία που έχει στα σκαριά η «Φίνος Φιλμ«.

Τότε ο πολυμήχανος Σακελλάριος σκέφτεται ένα πολύ απλό και ταυτόχρονα αποτελεσματικό τρικ.

Την πρώτη μέρα των γυρισμάτων καλεί όλους τους συντελεστές ηθοποιούς και τεχνικούς και υψώνοντας το ποτήρι του κάνει μια πρόποση. Ο μεγάλος σκηνοθέτης και σεναριογράφος εύχεται στην επιτυχία της ταινίας και κάθε ενός ξεχωριστά των παρευρισκομένων.

Τότε πετάει την μεγάλη σπόντα λέγοντας οτι πίνει επίσης στην υγειά του πιο ταιριαστού κινηματογραφικού ζευγαριού. Έτσι ανάγκασε τους Παπαμιχαήλ και Βουγιουκλακη να τσουγκρίσουν τα ποτήρια τους, να πιάσουν κουβέντα και να σπάσουν τον «πάγο» μεταξύ τους.

Βέβαια κουβέντα στην κουβέντα ξαναρπάχτηκαν αλλά ο Δημήτρης είχε μάθει πια πως η Αλίκη είχε ένα χαρακτήρα που προσομοίαζε με της «Παπασταύρου» από το «Ξύλο» και ήξερε πλέον πως να την φέρνει με τα νερά του.

Η κατάληξη αυτού του τρικ που χρησιμοποίησε ο Σακελλάριος ήταν η πρόταση γάμου που έκανε ο Παπαμιχαήλ στην Βουγιουκλάκη το 1965.

πηγή: sport-chicas.gr