Η Nissan είναι από η πρώτη ιαπωνική φίρμα που εισήλθε και υποστήριξε από την αρχή την Formula E, την …πράσινη εκδοχή του γνώριμου μηχανοκίνητου σπορ, που διεξάγεται με ηλεκτρικά μονοθέσια.

Σήμερα, η Nissan ανακοινώνει ότι ενδυναμώνει  τη συνεργασία της με την e.dams, αποκτώντας μετοχικό μερίδιο στην επιτυχημένη αγωνιστική ομάδα, που τρέχει στην Formula E.

Η ενέργεια αυτή αποτελεί την πιο πρόσφατη έκφραση του Nissan Intelligent Mobility, του  οράματος της εταιρείας για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τα αυτοκίνητα οδηγούνται, τροφοδοτούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία.

Η e.dams με έδρα στο Le Mans της Γαλλίας , έχει παρουσία στα δρώμενα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, για περισσότερα από 30 χρόνια.

Για την νέα αυτή συνεργασία ο Driot, μεταξύ άλλων δήλωσε : «Με τη Nissan, περιμένουμε με ανυπομονησία τις νέες προκλήσεις. Είμαστε πολύ περήφανοι για την ιστορία μας στη Formula E και ανυπομονούμε να προσθέσουμε νέες σελίδες στα βιβλία της ιστορίας των αγώνων, με τον νέο συνεργάτη μας και το νέο αυτοκίνητο.»